Miféle valóságtagadás?

Puzsér szerint Fegyőr valóságtagad.

Dehát ezen az alapon egy keresztény is valóságtagad, amikor nem ismeri el, hogy Jézus nem támadott fel és csak egy egyszerű ember volt. Miközben persze ebben semmi valóságtagadás sincs, hogy Jézus feltámadott és nem csak egy egyszerű ember volt, sőt éppen ezek a keresztény hit alapjainak részei.

Szóval azzal, hogy Fegyőr nem utasítja el a nyugati identitáspolitikát, a transzaktivizmust, a metoo-t, az eltörléskultúrát semmi mást nem tesz, mint hű magához. Fegyőr és a Momentum liberális, polgári, nyugatos erő, szóval miért is mondanának ellent a liberális, polgári, nyugatos értékeknek?

Valójában itt a valóságtagadó éppen Puzsér. Puzsér megálmodott magának egy szerinte “igazi” liberális, polgári, nyugatos értrékrendet, mely a saját agyán kívül sehol se létezik, majd erről az álláspontról kiindulva kritizálja a ténylegesen létező liberális, polgári, nyugatos valóságot. Ez kb. olyan, mint az örökké elégedetlen marxista, aki szerint a számtalan megtörtént marxista kísérlet egyike se “igazi”, egyik se marxista, mindegyik tévút és letérés az igaz elvek biztos útjáról, viszont van egy igazi marxizmus, ami egyelőre még sehol se lett megvalósítva.

Lehet persze a történelem és a szavak jelentése ellen küzdeni, de sok értelme nincs.

Hírdetés

Puzsér nagyjából a középső Fidesz szellemiségével ért egyet, mely egy rég letűnt nyugati középjobb ideológiáról hitte kényszeresen, hogy az még a nyugati valóság, miközben ez már nem felelt meg a tényeknek.

A megoldás itt 2-féle lehet:

  • hirdetni, hogy igen, én liberális, polgári, nyugatos vagyok, s el is fogadom ezt az eszmét,
  • felismerni, hogy a mai liberális, polgári, nyugatos nem az, amit én akarok, s ezentúl nem nevezem magamat liberális, polgári, nyugatos eszmék hívének.


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »