Miért vett az amerikai pénzügyminisztérium több ezer túlélő készletet a bankfelügyelet számára?

Miért vett az amerikai pénzügyminisztérium több ezer túlélő készletet a bankfelügyelet számára?

Bár az amerikai katasztrófavédelmi szervek semmilyen nyilatkozatot nem tettek mostanában, a különböző hadgyakorlatokból és szimulációkból sokan arra következtetnek, hogy akármire is próbál felkészülni az amerikai kormány, az valami komoly esemény lehet.

Természetesen az egyik lehetőség, ami sokakban felmerül, az amerikai gazdaság összeomlása, míg mások inkább egy kibertámadástól tartanak. Igazából a dominókat elindító momentum beazonosítása nem is annyira fontos, hiszen ilyen horderejű események csakis akkor indulnának el, ha már minden készen áll a fináléhoz, gyújtózsinórból pedig nincs hiány.

Hírdetés

A lényeg, hogy a hatóságok készülnek valamire, aminek legújabb bizonyítéka, hogy az amerikai pénzügyminisztérium, aminek legfontosabb feladatai közé tartozik az államadósság és a bankrendszer felügyelete, 200.000 dollár értékben rendelt túlélőkészleteket a bankfelügyelet 3814 dolgozója számára.

A megrendelés célja nem világos. A ZeroHedge szerint a túlélőkészletekből minden amerikai nagybank kap majd, köztük a Wells Fargo, a JP Morgan Chase, a Citigroup és a Capital One bankokkal.


Forrás:birkakvagytok.hu
Tovább a cikkre »