Miért van az, hogy az „emberjogi szervezet” lassan az abnormális szinonimájává válik? – hát ezért…

Diszkriminatív a fiatal szülőknek járó hosszabb szabadság – állítja az Emberi Jogi Központ névre hallgató szlovákiai fingreszelészeti szakszerv ügyeletes kreténje, aki aztán a 25 kilós batyuval megmászott 10 emelet minden izzadságszagától bűzlő jogi “érvelésével” próbálja elmagyarázni, mi a baj a gyermekeket nevelő fiatalok “extra” szabadságával.

Konkrétan: szerintük diszkriminatív az a jogszabály, amely a 33 évnél fiatalabbaknak is 25 nap szabadságot biztosít – amennyiben van gyermekük. Ezt a törvénymódosítást a múlt héten fogadta el a parlament az SNS előterjesztésére.

És ez a dolog emberi jogi szempontból ugye tarthatatlan, legalábbis a Központ igazgatónője szerint, aki azt mondja: mindez diszkriminálja azokat az ifjakat, tehát a krisztusi kort még be nem töltött fiatalokat, akiknek nincs gyermekük.

Hírdetés

De hogy a setétség korlátlanul mélyíthető, íme, magyarázatképpen hozzáteszi még azt is, hogy a szabadság arra való, hogy a munkavállaló kipihenje magát és feltöltődjön, nem pedig arra, hogy a gyerekneveléssel kapcsolatos feladatokat végezzék közben. Ez utóbbiak támogatására meg ott a gyed és a gyes.

De hogy ez az agyrém nem elszigetelt eset, és véletlenül sem szlovákiai sajátosság, és még csak nem is véletlen, jól példázzák azok a hírek, amelyeket nap mint nap elcsíphetünk a világ még ennél is boldogabb szegleteiből. Ahol nagyon komoly tudósok értekeznek nagyon komolyan arról, hogy a szutyok fehér ember jobban tenné, ha visszafogná magát és nem szaporodna tovább, mert szegény Földünk jajjajjaj.

Vagy mégsem…?


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »