Miért utasíthatják el a szubvenciót Ukrajnában?

Miért utasíthatják el a szubvenciót Ukrajnában?

Ukrajnában a jogszabályok több okot is tartalmaznak arra vonatkozóan, hogy egy személy számára elutasítják a rezsitámogatást.

Marina Lazebna szociálpolitikai miniszter elmondta, mi az elutasítás leggyakoribb oka – írja a Podrobnosti.ua.

Ez leggyakrabban akkor történik, amikor egy potenciális címzett drága, több mint 50 ezer hrivnya értékű vásárlásokat hajt végre.

Mielőtt egy személy jogosulttá válhatna a támogatásra, az Országos Szociális Szolgálatnak egy sor ellenőrzést kell lefolytatnia. 

A Szociálpolitikai Minisztérium részletes eljárást írt elő a szociális védelmi hatóságoknál a támogatások odaítélését illetően. Ugyanakkor közvetlenül ellenőrzik azokat, akik ilyen szociális szolgáltatásokat nyújtanak.

Hírdetés

„Hosszú távon az ellenőrzést automatikusan és az időpont egyeztetés előtt kell elvégezni, nem pedig utólag. Bejön az ember, ad egy dokumentumot, és minden információ az egységes szociális nyilvántartásból derül ki” – mondta Lazebna.

Ma a támogatás igénybevételéhez nyilatkozni kell a vagyoni helyzetről, és meg kell nevezni az otthon lakók létszámát.

A támogatás nyújtásához szükséges egyéb információkat a szociális védelmi hatóságok kérésére megadják.

Az Állami Adószolgálattól adatokat kapnak az emberek jövedelméről, a Nyugdíjpénztártól a jövedelmekről és a kötelező állami társadalombiztosítási egyszeri hozzájárulásról, a helyi önkormányzatoktól a lakóhelyiségben regisztrált személyekről, a ház vezetőitől, társasház tulajdonostársainak társulásai, közüzemi szolgáltatók a járulékok/befizetések összegéről, a lakhatási és kommunális szolgáltatások díjairól – magyarázza Lazebna.

A döntést az összes szükséges információ megadása után 10 napon belül hozzák meg.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »