Miért nem tér vissza egy külföldön élő magyar, avagy hogyan él egy átvert devizahiteles?! – Balek Béla levele

Béla Kásler Árpádnak írta ezt a levelet. A levél szabadon terjeszthető, megosztható. Éppen ezért kérünk mindenkit, aki csak teheti, juttassa el minél több ismerőséhez.

Íme a levél:

A kivándorolt magyarok jelentős része átvert devizahiteles. Sokak fejében a tudatosan félrevezető magyarországi média miatt ez egy megoldott régi problémaként dereng. Ezzel szemben jelenleg is fennálló és nemzetgazdasági szinten is komoly károkat okozó jelenség!

Hogy miért?

Ne rohanjunk annyira előre, nézzük meg, hogy milyen egy talpra állt és sikeres a devizahitellel földönfutóvá tett ember élete. A talpra állni nem tudott, öngyilkosságba menekült és a még mindig fizető rabszolgasorsra ítélteket most hagyjuk. A szerencsétlenekre a közönyre nevelés miatt úgyse kíváncsi senki.

Nevezzük hősünket Balek Bélának továbbiakban csak BB-nek!

Tehát emberünk BB miután a devizahitelét nem tudta fizetni, a számláját letiltotta a bank. Az ingatlanra 15 Millió Ft hitelt vett fel. Az ingatlan értéke pedig 20 Millió Ft. Eddig már kifizetett kb. 4 millió Ft tőkét, tehát gondolta, hogy már csak 11 millió van hátra. A bank viszont több mint a háromszorosát, azaz 36 milliót kér! Igen, a számok valósak! A hitelfelvételt természetesen elbírálás előzte meg, ahol is kifizetett 80.000Ft-ot, hogy a bank szakértői megállapítsák, hogy a ház elegendő a hitel fedezetéül! Ennek ellenére a házát elkobozták és további 15 millió forintot követelnek rajta. Ezt az összeget BB már nem akarja és nem is fogja kifizetni! Elhangzott olyan is a magyar médiában, hogy sokan tudnák fizetni a deviza hitelüket jövedelmük alapján. Igen ez igaz! BB is tudná, de kurvára nem akarja (Most márt OB-nek hívják mert okos és óvatos)!

Több politikus is mondta, hogy a kivándorolt emberek majd hazajönnek (mint pl. OB) és az újonnan szerzett tapasztalatuknak köszönhetően felvirágzik Magyarország!

Nem, nem így lesz! Miért?

Mert ha pl. BB erre rá is szánná magát, azt totálisan ellehetetlenítette a jelenlegi regnáló hatalom és az általa hozott bankokat segítő törvény! Sajnos ezidáig nem látszik komoly szándék ennek megváltoztatására!

Mit nem tehet meg hősünk BB?

–Nem nyithat hazai pénzintézetben bankszámlát, mert letiltanák!

–Nem helyezkedhet el dolgozni, mert azonnal letiltanak az egyébként is kevés fizetéséből!

–Nem vásárolhat a saját nevére autót és semmilyen egyéb más járművet!

–Nem vásárolhat ingatlant!

–Nem lehet vállalkozása, mert amint sikeres lenne és vagyonnal rendelkezne lefoglalnák!

Mit veszít Magyarország azzal, hogy BB nem jön haza?

Hírdetés

–A talpra állási folyamat közben is komoly adót fizetett be, csak hát nem Magyarországnak!

–A fogyasztásából sem folyt be adó (ÁFA), azzal nem erősítette a hazai gazdaságot.

–BB újonnan szerzett tudásától sem lesz jobb majd Magyarországnak annak ellenére, hogy szívesen haza hozná azt, de a fent említett okok miatt ez lehetetlen!

–Talán hazajön majd látogatóba egy külföldi autóval, ami után szintén egy másik országban adózik!

–Megtakarított pénzét BB többé már nem teszi magyar bankba hanem az új, megbízhatónak vélt hazájába, ahová a Magyarországon lévő jogfosztó bank keze már nem ér el.

Hogyan vélekednek a devizahitellel kapcsolatban és mi a véleményünk BB közvetlen ismerőseinek családtagjainak és barátainak?

–Közvetlen környezete számára már unalmas ez a téma annak ellenére, hogy BB ezt sosem hozza fel, de ha szóba kerül, akkor nem tud a hülyeségek és hazugságok hallatán csendbe maradni.

–Fideszes ismerősei szerint minden rendbe van, mert ezt már megoldották és nem akarják hallani, hogy nem így van!

–Nem egyszer megkapta már BB, hogy ő tehet róla, hiszen maga választotta ezt a hitelt, sőt, ahol többen is adósok vagy kezesek azokat maga BB szándékosan hozta ilyen helyzetbe!

–Saját szülei sincsenek tisztába ezzel a helyzettel. Talán az életkoruknak vagy az agymosásnak köszönhetően. Egyszer BB elmondta ezt az apukájának, aki kezdte érteni, hogy miről is van szó és megkérdezte, hogy ez a helyzet meddig fog még fennállni? BB azt mondta, hogy egy életen át vagy esetleg még tovább, az utódok is örökölhetik talán!

Mi a helyzet most BB-vel?

Az anyagi helyreállás után próbál koncentrálni a lelki békéjének megtalálására. Reméli, hogy az elmúlt évek stresszes helyzetéből kifolyólag megszerzett fizikai és lelki betegségeit ki fogja heverni és talán majd egyszer egy megértő közegben fog élni. A teljes megnyugvást az jelentené számára, ha amennyire csak lehet, az elszenvedett károkért legalább erkölcsi kárpótlást kapna üldöztetés helyett. Valamint, ha mások nem is, de legalább a családja bele tudná élni magát a helyzetébe és tudatosan ellen tudnának állni az agymosásnak.

Tudja valaki, hogy mennyi a Balek Bélák azaz a BB-k száma? Mekkora a nekik okozott anyagi kár és az ezáltal kiesett állami bevétel? Vajon lesz ez ügyben változás?

BB úgy érzi, hogy Magyarország cserben hagyta őt!

Béla Balek”

Köszönöm Béla, hogy megosztottad velünk gondolataidat, de figyelmedbe ajánlom Bruce Lee híressé vált mondatát.

„A vereség egy elmeállapot, soha senki nincs legyőzve mindaddig, amíg a vereséget nem fogadja el valóságként.”

Bélám,  elsősorban ne nevezd magad baleknak, mert a csalásnak pont az a lényege, hogy nem látod előre. Másodsorban, ha úgy érzed, hogy Magyarország cserbenhagyott, legalább te ne hagyd magad cserben. Vegyél példát rólam, ha mondhatok ilyet. Úgy nézek én ki, mint aki elfogadta a vereséget valóságnak? Odapörköltem vagy 800 milliárdot Csányi bankárnak meg a nagyon „befolyásos” többi retkes cimborájának, na jó, Barabás Gyula barátom szerint ebből a 800-ból, csak 179 milliárdot hoztam vissza én a népnek, a többi az másból tevődik össze. OK. legyen így, nekem így is elégtétel, miazhogy, nagyon is! A nép meg nép marad, azzal nem tudsz mit kezdeni….

De várd ki Strasbourg döntését, majd Gyulával kiszámoltatom, hogy az mennyi milliárdjába fog fájni a bűnözőknek, hahaha…

Főoldal

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

Kategória:Hírek, Publicisztika


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »