Miért ne hanyagold a rendszeres kéz- és lábápolást?

Miért ne hanyagold a rendszeres kéz- és lábápolást?

A végtagok azok a testrészeink, amelyeket mások először vesznek észre. A kezek folyamatosan szem előtt vannak, nyáron pedig a lábfejek is előkerülnek a zokniból. Épp ezért ápolt megjelenésük nagyon fontos.  

Szerencsére ma már számos termék segíti a dolgodat. Az alábbi cikkben összegyűjtjük a legnépszerűbb kéz- és lábápolási termékeket,  amelyekkel  Te is ragyogó leszel!

Ezért fontos a kézápolás

Az ápolt kezek és lábak az igényes megjelenés alapvető részét képezik. Ma már minden márka több kozmetikummal is készül a vásárlók számára. Ezek közül érdemes kiválasztani azt, amely a bőröd típusához a leginkább passzol. 

A kéz ápolásának télen van kiemelt jelentősége, amikor a hideg idő miatt a bőr felszíne hajlamosabb a kiszáradásra, de bizonyos sportágak kedvelői egyébként is, bármely évszakban megtapasztalhatják a száraz kezek érzését. Ugyanígy egyes szakmák képviselői folyamatosan száraz kezekkel rendelkeznek, ezért számukra az ápolás kiemelten fontos.

A kéz hidratálására a leginkább egy kézápoló krém alkalmas, amelyből kapható napi egyszer használatos, valamint gyorsan felszívódó, többszöri használatot lehetővé tévő is. A normál bőrre megfelelőek az “allround” termékek, de az érzékeny, speciális igényű vagy problémás bőrrel rendelkezőknek érdemes kifejezetten a számukra gyártott terméket beszerezni. A legtöbb kézápoló kozmetikum ápoló összetevőkkel rendelkezik és hozzájárul a körmök egészségéhez is. 

Hírdetés

A lábaidról se feledkezz el!

A lábfejekkel kapcsolatban nem csak a szárazság okoz problémát, hanem az elhalt hámsejtek miatt megkeményedett sarok és talp is. Ez nemcsak kellemetlen, de csúnya is. A legegyszerűbben peelinggel, valamint speciális, erre szolgáló kefével, kővel és különböző eszközökkel szabadulhatsz meg tőlük. 

Ha hosszú sétára, túrára vagy egy kiadós bulizásra készülsz (naná, hogy magassarkúban), a hólyagok kialakulását előzd meg spray-vel! A lábápolás része a hidratálás is, ehhez számos terméket fedezhetsz fel a boltok polcain. Na és hogy mi adja meg az igazi luxus érzését? Ha prémium termékeket használsz, melyeket megtalálsz a DOUGLAS webshop kéz- és lábápolás kategóriájában!

Eszközök és kellékek minden mennyiségben

A különböző kozmetikumok mit sem érnek minőségi, különleges eszközök és kiegészítők nélkül. A körömvágó ollók, körömreszelők és egyéb kellékek külön-külön is megvásárolhatóak, de ha biztosra akarsz menni és elkerülnéd, hogy bármi is kimaradjon a repertoárból, válasz komplett kéz- és lábápolási szettet. 

Az elszarusodott bőrréteg eltávolítására, a sarkak reszelésére és az egyéb műveletekre más-más eszközök szolgálnak, ezekből is érdemes tartani néhányat az otthoni piperepolcon.

A kéz- és lábápolás az otthoni öngondoskodás egyik legelhanyagoltabb területe, pedig szép végtagok nélkül nem lehet teljes az ápoltság. Fordíts figyelmet ezeknek a testrészeknek a gondozására is!


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »