“Miért ne adhatna nekünk (franciáknak) leckét Orbán Viktor demokráciából?

“Miért ne adhatna nekünk (franciáknak) leckét Orbán Viktor demokráciából?

„Miért ne adna nekünk leckét Orbán Viktor  demokráciából?” címmel a Boulevard Voltaire, a népszerű francia jobboldali véleményportál összehasonlítja a magyar miniszterelnök és a francia elnök kijelentéseit elsősorban a migrációval kapcsolatos kijelentéseik tükrében.

Orbán Viktor a magyar nép hangja, amikor kijelenti „Csak a magyar nép szószólójaként beszélhetek és az semmilyen bevándorlást nem akar”. Macron a népet csak akkor említi, amikor figyelmezteti az ő migrációval kapcsolatos politikájára.  Orbán Viktort ellenségei nacionalista populistának nevezik, hogy ezzel diszkreditálják, de, írja a cikk miután a két vezető számos kijelentését összehasonlítja, Orbán Viktor a nagyobb demokrata.

„Sorsdöntő választás Magyarországon” címmel a vezető osztrák napilap, a Die Presse vendégkommentárjában a Bécsben élő szabadúszó újságíró, Csekő Balázs az ellenzék teljes összefogását sürgeti, beleértve a Jobbikot. Amihez hozzá kell tenni: ugyanez a lap éveken át a Jobbikról a történelem legszörnyűbb időszakának visszatérésével fenyegető pártként írt, amely titokban szövetkezik a Fidesszel és Magyarországon „megnyitotta az antiszemitizmus zsilipét”.

Donald Trump amerikai elnöknek ma kell jóváhagynia, hogy Irán betartja a vele kötött nemzetközi nukleáris megállapodást, jelenti az amerikai jobboldali  Breitbart hírportál. Ruhani iráni elnök hivatala közölte, ha erre a mai határidő alkalmával nem kerül sor, Teherán olyan tervet dolgozott ki, hogy az nagyon csúnyán fogja meglepni Washingtont és Irán minden opciót melegen tart.  Az Európai Unió szilárdan kiáll a 2015-ben kötött megállapodás mellett, amit Irán az utolsó betűig betart, közölte Federica Mogherini uniós külpolitikai főbiztos. A francia elnök is sürgette minapi telefonbeszélgetésük alkalmával Trumpot, hogy az Egyesült Államok ne rúgja fel a szerződést.

Hírdetés

A tekintélyes független amerikai The Intercept hírportál arról számol be, hogy a Hollandiába érkezett új amerikai nagykövet sajtótájékoztatóján az újságírók nem olyan birka módon viselkedtek, mint fehér házbeli amerikai kollégáik, akik rutinszerűen engednek el a fülük mellett  hazug kijelentéseket az amerikai elnök részéről. Pete Hoekstra nagykövet 2015-ben azt mondta, hogy Hollandiában olyan no-go zónák vannak, ahol holland politikusokat égetnek el.  Amikor az erre vonatkozó újságírói kérdésekre nem akart válaszolni és újabb témába akart belefogni, nem engedték és megkérdezték, akkor hisz-e ebben, és ha igen, nevezzen meg egy elégetett holland politikust. Ennek hatására az amerikai nagykövet nyilatkozatot adott ki, amelyben bocsánatot kért, hogy hazudott.

(Echo TV nemzetközi lapszemléje)

www.lovasistvan.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »