Miért mosolyog a prosti?

Az OnlyFans és a hozzá hasonlatos szolgáltatások kapcsán.

Először is párhuzamos példaként egy nem szexipari szolgáltatás.

A magyar csatornákból szinte csak a közéletieket nézem. A legnagyobb magyar közéleti YT csatorna a Partizán, durva számításaim szerint 5000 amerikai dollár a havi bevételük a YT reklámprogramjából. Úgy számolható ugyanis átlagban, hogy ha egy videót megnéznek egy hónap alatt naponta legalább 500-an, az nagyjából 1 dollár havonta a feltöltőnek.

Magyar mértékkel a Partizán szuper sikeres, dehát ez a bevételük nevetséges, valószínűleg költségeik tizedét se fedezi. Ha nem lennének az amerikai szponzorok, bezárt volna rég a “bolt”.

Ez az 5000 dollár akkor lehetne elfogadható bevétel, ha egyetlen feltöltőé lenne, azaz a tipikus egyemberes videó blogger kategória. Talán még 5-6 magyar lehet, aki eléri a Partizán számait. Közéleti kategóriában senki. Az ismertebbek közül mondjuk Puzsér meg se közelíti ezt, durva számításaim szerint 600-700 dollár lehet a havi bevétele a YT-tól.

Csak a pontosság kedvéért. A magyar első számú YT-sztár Dancsó Péter, nem nézem őt, mert nem közeleti tematika, meg eleve nincs olyan témája, ami számomra fontos. Az ő jövelme havi 6-7 ezer dollár lehet.

De most a szexiparról. Adott a fiatal lányka, különösen Kelet-Európában, elolvassa a fejszédítő statisztikákat, csak sose nézi, ezek amerikai sztárok, alulról oda bekerülni olyan, mint hogy a kisgyerekből nemzetközi hírű sztárfocista lesz.

Jön tehát a teljesen normális tartalom kezdetben. Olyan enyhe erotikus ízzel, de nagyon finoman. A lányka ruhákat mutat be, sétálgat, stb. A YT a szofterotikát sem tiltja 18 éven felüliek esetében. S megjön aztán a havi 10-15 dollár, ha meg eléri a 100-at, már sztár. Mert ez a műfaj határa. Persze így is többet keres, mintha mondjuk a kutyás vagy sportolós videókat csinálna, de nem ez volt az álma.

Hírdetés

Persze lehet még fizetett influenszer, de ez rögös út: előbb híresnek kell lenni, csak aztán jönnek az ajánlatok. Meg nehezebb is, nem elég csak illegni-billegni.

S akkor jön az OnlyFans. Ott a tartalomért fizetnek, s nincs is ez az egész szoft korlát, lehet “merésznek” lenni. Még a Patreon is, bár az nem annyira népszerű.

Csak aztán kiderül, fullasztó a konkurrencia. Kiderül a végen: vagy pokoli szerencse kell vagy keménypornó LiveJasmin stílusban, csak annyival jobb, hogy legalább nem Gattyán típusú gazemberek gazdagodnak belőled.

A vége meg úgyis a prostítúció, jobban is fizet, könnyebb is.

A lejtő csúszos. Persze van aki megáll rajta. De azokból gazdag se lesz.

Csúszás közben viszont sajátos jelenség a mosoly. A lányka tudja, nem rendes dolgot művel, s a mosoly mögé rejtőzködik, mintha csak viccelne. Ennek verziója még a hamis meglepettség, mintha valaki csak kényszerítené, mintha véletlen lenne az egész.

A legvége persze már mosolytalan, az már a cinikus üres tekintet.

Aki már korábban se ad elő hamis mosolyt, arról tudható: nem lesz zuhanás a vége.

Egyébként semmi bajom a művészi igényű erotikával, de az más. Szóval nem vagyok puritán keresztény.


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »