Miért megy feleségül egy 19 éves, moszkvai lány az ISIS harcosához?

Karaulova 19 évesen áttért az iszlámra és feleségül akart menni egy ISIS-harcoshoz. Egy menő moszkvai egyetemre járt, apja szerint mentálisan sérült lehet. Kétségbeesetten kereste a múlt hónap végén. Most Törökországban kapták el. Tizennégy, Szíriába illegálisan átkelni akaró és feltehetően az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezethez csatlakozni szándékozó orosz állampolgárt vettek őrizetbe a török hatóságok

Tizennégy, Szíriába illegálisan átkelni akaró és feltehetően az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezethez csatlakozni szándékozó orosz állampolgárt vettek őrizetbe a török hatóságok a szír határnál – közölte az ankarai orosz nagykövetség pénteken.Az őrizetbe vettek között van a tizenkilenc éves Varvara Karaulova, akinek május végi eltűnése óriási sajtóvisszhangot váltott ki Oroszországban.

Hírdetés

A neves Moszkvai Állami Egyetem (MGU) filozófia szakos hallgatója áttért az iszlám hitre, és Isztambulba repült, hogy feltehetőleg feleségül menjen az IÁ egy tagjához. A lány beszél angolul, franciául és jól ismeri a német és az arab nyelvet. Karaulova édesapja megpróbálta felvenni a kapcsolatot az isztambuli rendőrséggel, felhívása szerint lányának mentális nehézségei lehetnek, szerdán azt kérte az újságíróktól, hogy maradjanak emberek.

Forrás: Facebook


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »