Miért maradjon Hamilton a Mercedesnél?

Miért maradjon Hamilton a Mercedesnél?

Még mindig nincs új szerződése a hétszeres világbajnoknak a német istállóval, így fellángolt a vita, érdemes-e a Mercedesnek mindenáron megtartani a brit pilótát. A 2020-as második bahreini nagydíj óta másról sem hallani, minden Hamilton „beárazásáról” szól. Mik azok a tényezők, amik miatt Hamilton még mindig többet ér, mint pl. a beugró George Russell?

1. Stabilitás: Sokszor elhangzik, hogy Russell negyedannyiért is hozná ugyanazt, amit Hamilton. Ez az érvelés nem helytálló, hiszen egy hétvégét láttuk csak Russellt, miközben Hamilton egyik legnagyobb erőssége a stabilitás.

2. Rutin: Hamilton tapasztalata minden téren sokat ér. A mezőnyben Verstappen és Pérez mellett ő tudja legjobban kezelni a gumikat. Valószínűleg az autó fejlesztésében is kiveszi a részét, mivel 13 évet eltöltött már a királykategóriában, tudja, miről szól a dolog. A versenyt tökéletesen tudja menedzselni, a csapattal pedig jól együtt tud működni.

Hírdetés

3. Eredmények: Összesen 7, a Mercedessel pedig 6 vb-címet nyert. Övé a legtöbb futamgyőzelem és a legtöbb pole pozíció is. Ilyen eredményeket sosem kell magyarázni.

4. Marketing: A Hamilton-brand még mindig nagyon sokat ér a Mercedesnek, bármekkora cégről is legyen szó. Hiába egy fiatal tehetség, ha ott van egy rekorder, akinek a nevével sokkal inkább eladható minden, ráadásul szó sincs arról, hogy Hamilton már nincs jó formában.

5. Bahrein: Russell először vezette a Mercedest és laposra verte Bottast. Viszont azt azért azt ne felejtsük el, hogy Bottas önmagához képest is alulteljesített, nem csak Bahreinben, de az egész szezonban. Az időmérőn Bottas egyébként elverte Russellt, a futamon pedig bárhogyan is nézzük, szinte ugyan azt a tempót futották. Ráadásul ennél könnyebb pályát nem igazán találhattak volna, valószínűleg máshol nagyobb lett volna a különbség az időmérőn is. Hamilton pedig ott sem volt a mezőnyben, tehát nincs valós összehasonlítási alap.

Hencze Erik


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »