Miért esik le a csempe? Miért jön fel a padlóburkolat? (X)

Miért esik le a csempe? Miért jön fel a padlóburkolat? (X)

Senki se szeretné, hogy lepotyogjon a falról a csempe, vagy feljöjjön a padlóburkolat. 

Vajon mi okozhatja az említett problémákat? Hogyan lehet megelőzni a csempe leesését és a padlóburkolat felválását? Az alábbiakban megválaszoljuk a legfontosabb kérdéseket.

A tönkrement burkolat javítása igen körülményes feladat. Ráadásul a burkolatkínálat folyamatosan változik, szóval néhány év elteltével egyáltalán nem biztos, hogy található olyan változat az üzletekben, amilyen nekünk kell. Szóval inkább a megelőzésre kell figyelni, hogy ne kelljen később javítani a burkolatot. 

Miért esik le a csempe?

A csempék lepotyogásának hátterében a rossz minőségű csemperagasztó vagy a rosszul elvégzett szakmunka áll. Annak érdekében, hogy valóban a falon maradjon a burkolat, vásárlás során nemcsak a csempékre kell nagy hangsúlyt fektetni, hanem a csemperagasztóra is. Mondhatjuk, hogy a csemperagasztó kiválasztása tekinthető a legfontosabb tényezőnek. 

A csemperagasztó kiválasztásánál figyelembe kell venni a csempelapok méretét, a burkolat anyagát, valamint azt, hogy beltérben vagy kültérben kerül sor a burkolásra. Ha kültéri burkolás lesz, fontos, hogy a csemperagasztó alakváltozásra képes legyen, hiszen az időjárás folyamatos mozgásra készteti a burkolatot. Továbbá a kültéri burkolásnál a vízszigetelésre is kiemelt figyelmet kell fordítani, hiszen csak így előzhető meg, hogy a csempelapok alá víz kerüljön, ami télen megfagy.

Hírdetés

Miért jön fel a padlóburkolat?

A padlóburkolatok repedezését és felválását okozhatja a padlófűtés. Ezeket a rendszereket még a burkolást megelőzően ki kell fűteni, mellyel elérhető az ideális nedvességtartalom. Erre azért van szükség, mert így a fűtés elindításakor a páranyomás nem nyomja le a fölötte lévő burkolatot. 

Ha nem kerül sor kifűtésre, akkor arra kell figyelni, hogy a fűtés megkezdése ne maximális hőfokon történjen. A fokozatosságnak köszönhetően csökken a padlóburkolás felválásának esélye. Mindemellett fontos, hogy a burkolás során üregmentesen legyenek fektetve a lapok, hogy ne sérüljön a burkolat. Kiváló minőséget képviselő csempék szerezhetőek be a Zuhanykabin.hu oldalán.

Az a jó szakember, akit a korábbi megbízói bátran ajánlanak

A burkolást minden esetben megbízható és tapasztalt szakemberre kell bízni. Olyan vállalkozóra, aki garanciát vállal a munkájáért. Nem az a jó szakember, aki azt állítja magáról, hanem az, akit a korábbi megbízói bátran ajánlanak.

Továbbá fontos, hogy a burkolást minden esetben precíz tervezés előzze meg. Kalkulálni kell a felmerülő költségekkel, a munkavégzés idejével és a munkálatokkal járó kellemetlenségekkel. Továbbá kiemelt figyelmet kell szentelni a kiváló minőséget képviselő burkolatok és ragasztók beszerzésének. A burkolatokon nem érdemes spórolni, hiszen jelentős plusz költségeket eredményezhet a később felmerülő problémák helyrehozása.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »