MICSODA SKANDALLUM!

MICSODA SKANDALLUM!

Itt a HVG könyörtelen leleplezése: 

„A káromkodós külügyminiszter és a bekapcsolt mikrofon 

Ismét nyilvánosság előtt káromkodott Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, most éppen a Reuters hírügynökség operatőrét kreténezte le minden különösebb indok nélkül. Moszkva először megpróbálta letagadni a sértegetés tényét. 

„Mit akarnak maguk? – fordult Lavrov az újságírókhoz, aki arra vártak, hogy az orosz külügyminiszter beszámoljon a német kollégájával folytatott hamburgi tárgyalásról. Majd elfordult, és oroszul közölte „gyebil”, azaz kretén. Az orosz külügyminisztérium szóvivője, Marija Zaharova először tagadta, hogy főnöke beszólt volna a Reuters-operatőrnek, majd amikor egyértelművé vált, hogy a cáfolattal csak ront a helyzeten, ellentámadásba ment át. „A Reuters azért tette közzé a Lavrovot mutató képsort, hogy megpróbálja lejáratni Oroszországot, s olcsó poénokat szerezzen magának” – idézte a szóvivőt a The Moscow Times című moszkvai hetilap.   

A költőként is ismert Lavrov – ő írta például a külügyminisztérium egyetemének, a MGIMO-nak a himnuszát is – már többször is használt diplomatához méltatlan szavakat. „Már annyi p@nci került elő a kampány idején, hogy nem is szeretném kommentálni a kérdést” – mondta angolul Lavrov, amikor a CNN újságírója októberben arra kérte, értékelje az amerikai elnökválasztási kampány állását.   

2008-ban, amikor Oroszország háborút indított Grúzia ellen, „ki a f@sz, vagy te, hogy bírálsz engem” – szavakkal válaszolt a brit külügyminiszternek, aki nem helyeselte a Kreml kaukázusi akcióját. Tavaly augusztusban pedig Lavrov azokat a szaúdi illetékeseket nevezte „kib@szott idiótáknak”, akikkel az Iszlám Állam elleni fellépés kérdéseiről tárgyalt. Lavrovnak az volt a pechje, hogy a közelében több bekapcsolva hagyott mikrofon is volt.” 

Hírdetés

Hát, ez bizony rémes! Miket beszél ez a Lavrov… Kár, hogy amúgy minden felsorolt esetben tök igaza volt/van.

De tudok egy esetet, amikor például az amerikai elnöknek volt teljesen igaza a bekapcsolt mikrofonok tanúlsága szerint. Amikor Sarkozy francia elnökkel megdumcsizták az izraeli elnök, Netanjahu jellemét. Ez még 2011-ben történt, és maradjunk a HVG-nél, az akkori beszámolójuk így hangzott: 

„”Látni se bírom többet, ez egy megrögzött hazudozó” – mondta Sarkozy a világ 19 legfejlettebb gazdaságát, valamint az Európai Uniót tömörítő országcsoport (G20) találkozójának alkalmával. „Neked van eleged belőle? Nekem minden nap tárgyalnom kell vele!” – válaszolta Obama. Bár Sarkozy és Obama szóváltása zárt ajtók mögött történt, egy technikai malőr következtében újságírók fülébe jutott.” 

Hát ez szörnyű! Különösen, ha belegondolunk, hogy akkor és ott megfenyegették a jelenlévő újságírókat, nagy bajuk lesz, ha a véletlenül nyilvánosságra került „magánbeszélgetésről” be mernek számolni.

Amúgy tessék már megmondani: Miért nem nevezheti az orosz külügyminiszter (bármely külügyminiszter) kreténnek a reuters operatőrét (bárki operatőrét)? A szép új világ lényege, hogy egy újságíró bárminek nevezhet egy minisztert, egy miniszter pedig soha semminek egy újságírót?

Hogy egy klasszikust idézzek: „Egy lószart mama!”

Majd megtanulja mindenki, hogy szép lassan vége lesz a média diktatúrájának is, csak úgy, mint a pc elmebajnak. Bizony! Majd megtanuljátok…  


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »