Micsoda luxusban élt a rabszolgatartó cigány bűnbanda

Egy 47 éves szegedi cigány férfi volt a főnöke annak a nagyobbrészt cigányokból álló bűnbandának, amelynek tagjai magyarországi nőket kényszerítettek prostitúcióra Franciaországban. A külföldön szerzett pénzt magyar cégeken keresztül próbálták tisztára mosni. A bűnözők rendesen szórták a pénzt.

A rendőrség vádemelést javasol a prostituáltakat futtató szegedi bűnszervezet tagjaival szemben. Egy 47 éves szegedi férfi 2014 márciusától Magyarországon élő lányokat toborzott és vitt Franciaországba, hogy ott az utcára küldje őket, egyebek mellett Strasbourgban, Bordeauxban és Nizzában.

A nőket többek között a bűnbanda családtagjai és bizalmasai figyelték. A pénzt, amit megkerestek, Magyarországon működő cégeiken keresztül legalizálták a bűnözők. Egyebek mellett luxusautókat és drága ingatlanokat vettek belőle – írják a rendőrség oldalán.

A bizonyítékok beszerzéséhez, az elkövetők elfogásához, illetve a bűncselekményből származó jövedelem lefoglalásához az EUROJUST támogatásával 2015 tavaszán francia-magyar nyomozócsoportot hoztak létre.

Tavaly március 21-én azonos időpontban csaptak le a rendőrök Csongrád megye több településén, illetve Franciaországban a bűnözőkre. Összesen tizenhárom embert fogtak el a magyar és francia rendőrök.

Hírdetés

A magyarországi házkutatásokon 14 luxusautót, 25 ezer eurót, 20 millió forint készpénzt, illetve rengeteg ékszert foglaltak le a nyomozók, valamint a bűnszervezet tagjaihoz köthető öt ingatlant vettek zár alá, utóbbiak összesen 100 millió forintot érnek.

A Magyarországon folytatott nyomozás során a rendőrök további 31 embert hallgattak ki pénzmosás, pénzmosással kapcsolatos bejelentési kötelezettség elmulasztása, jogosulatlan pénzügyi tevékenység, közokirat-hamisítás, emberkereskedelem, lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés gyanúja miatt.

A gyanúsítottak között vannak családtagok, egy ügyvéd, egy banki alkalmazott, egy autókereskedő, egy illegális pénzváltó és strómanok.

Összesen 300 ezer euró illegálisan szerzett vagyon esetében vizsgálták a pénzmosás gyanúját.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a nyomozást befejezte, az iratokat kedden vádemelési javaslattal küldték el a Csongrád Megyei Főügyészségnek.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »