Michelle Obamát is porrá alázta Harry herceg

Michelle Obamát is porrá alázta Harry herceg

Hoppá!

 

Rekordnak számít az 1,4 milliós első nap eladott példányszám a nem fikciós művek esetében a Penguin Random House kiadó szerint. Összehasonlításképpen, Michelle Obama Így lettem (Becoming) című könyve 2018-ban egy hét alatt érte el az 1,4 milliós eladott példányszámot. Igaz, ebbe a keményfedelű köteteken kívül a hangoskönyv- és e-könyv-változatokat is beleszámolták.

A Spare egy olyan ember könyve, akiről azt hittük, hogy ismerjük, de Harry herceget most a saját szavain keresztül tényleg megértjük

– fogalmazott Gina Centrello, a Random House Group elnöke.

Hírdetés

A Spare című 407 oldalas mű magyarul március 17-én jelenik meg a Corvina kiadásában, Tartalék címmel.

A memoár címe arra a keserűségre utal, amelyet Harry érez amiatt, hogy ő csak a „tartalék” a brit királyi családban. Az elterjedt mondás szerint ugyanis a mindenkori uralkodó akkor gondoskodik megfelelően a trónutódlásról, ha házasságából születik egy trónörökös (heir) és egy tartalék is (spare). Harry jelenleg az ötödik a brit trónutódlási sorban, bátyja, Vilmos ugyanakkor az első, aki édesapja, III. Károly után az Egyesült Királyság következő uralkodója lesz.

Korábban a Magyar Nemzet is beszámolt arról, hogy a britek órákig álltak sorba, hogy megvegyék saját példányukat. A sussexi herceg eközben arról beszélt, hogy a memoár nem okozhat ennél is nagyobb károkat közte és a királyi család többi tagja közt.

www.magyarnemzet.hu

 


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »