Michelko szerint a kormánypártok nem fogják akadályozni a rendkívüli ülést

Michelko szerint a kormánypártok nem fogják akadályozni a rendkívüli ülést

Roman Michelko (SNS), a parlament kulturális és médiabizottságának elnöke szerint a koalíciónak nem kellene akadályoznia a parlamentben Martina Šimkovičová (SNS-jelölt) kulturális miniszter menesztésére tett következő kísérletet.

Ezt azután mondta, hogy a tárca ezetője elleni bizalmatlansági indítványt a kellő számú képviselő hiánya miatt nem tárgyalták meg.

Nem hiszem, hogy ezt halogatni fogjuk, egyszerűen átmegy, és amit el lehet mondani, azt  elmondjuk, csak természetesen a miniszternek is jelen kell lennie”

– jegyezte meg.

Hírdetés

Az ellenzéket is bírálta, amiért Šimkovićová távollétében akarta megtartani a rendkívüli ülést.

Szokatlan lenne, hogy a miniszter fizikai jelenléte nélkül tartsanak egy ilyen ülést, így valószínűleg csak azután lesz, amikor visszatér”

– tette hozzá.

A miniszter visszahívására vonatkozó indítványt hétfőn (február 12-én) kellett volna megvitatni, de a parlament nem volt határozatképes. Ugyanez a forgatókönyv megismétlődött kedden is. Kevés képviselő volt jelen az ülésteremben, így a vita nem kezdődhetett el. Peter Pellegrini (Hlas-SD) házelnök a visszahívási indítványt a parlament következő ülésére halasztotta.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »