Michael Phelps lélegzete eláll Hosszú Katinkától

Mikor vett idén levegőt Hosszú Katinka? Megpróbáltunk utánajárni.

Lenyűgözi Hosszú Katinka a 23-szoros olimpiai bajnok Michael Phelpst, legalábbis erről mesélt a windsori rövid pályás úszó-vb helyszínén az M4 sporttévé riporterének.

– Rengeteget versenyzett szinte pihenés nélkül – fogalmazott az év férfi úszójának választott Michael Phelps, aki szerint Katinka a riói olimpián és tavaly a világbajnokságon tényleg maradandót alkotott. – A legjobbakat kívánom neki, hogy innen továbblépjen. Olyan ő és Katie Ledecky, akit élvezet nézni, őrület, amit ők ketten művelnek, még úszószemmel is.

Hírdetés

Természetesen a „Csehd Le Phelps” néven elhíresült riói holtversenyről is beszélt. Ismert, a nyári olimpia 100 méteres pillangódöntőjében Cseh László, Chad Le Clos és Michael Phelps hármas holtversenyben végzett a dobogó második fokán, a szingapúri Joe Schoeling mögött.

– Az elmúlt években nagyokat küzdöttünk mi hárman, sőt, Lászlóval talán 2003 óta is, te jó ég! A versenyen természetesen szerettem volna aranyérmes lenni, de ennek valahogy így kellett lennie, jó, vicces lezárása volt az olimpiai pályafutásomnak.

Michael Phelps minden idők legeredményesebb olimpikonja, 23 aranya mellett gyűjtött még 5 ezüst- és bronzérmet is, de nem gondolja, hogy rekordja megdönthetetlen. Azt mondja, Mark Spitz rekordját is megdönthetetlennek hitték annak idején. Reméli, még láthatja, ahogy letaszítják a trónról.

Hosszú Katinkát viszont nem tartja az „új Michael Phelpsnek”, mert „belőle csak egy van”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »