Miből épí­tett ma­gá­nak 30 mil­liós házat a rösz­kei ter­ro­rista?

Az előzetes letartóztatásba helyezett 39 éves szír Ahmed H.-t azzal gyanúsítják, hogy ő volt az egyik szervezője és irányítója annak az agresszív migránscsapatnak, amely szeptember 16-án kövekkel, botokkal felfegyverkezve megtámadta a röszkei határátkelőt védő rendőröket.A Cipruson munkavállalási engedéllyel is rendelkező férfi hátizsákjában az elfogásakor hét(!) útlevél is volt, és mindben volt schengeni vízum, éppen ezért rejtély, hogy miért illegálisan lépett Magyarország területére, és az is, hogy hogyan szerzett hét hamis útlevélbe is vízumot.

Ahmed H. amúgy jómódú ember, vállalkozása és halászhajója van Cipruson, öt autója, és épp most készült egy 90 ezer eurós (hozzávetőleg 30 millió forintos) házat építeni. Felesége is van, állampolgárságért folyamodott a ciprusi hatóságokhoz, amelyet azonban ismeretlen okokból elutasítottak.

Hírdetés

A rendőrség azt közölte, hogy a férfi bizonyítottan tagja a Tablighi Jamaat (Szövetség a Hit Terjesztésére) nevű iszlám fundamentalista mozgalomnak, amelyet a terrorszervezetek fedőszervként arra használnak, hogy radikális személyeket juttassanak be egyes országokba.

Hunhir.infó – riposzt


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »