Mibe kerülhet Matovičnak Taraba segítsége?

Igor Matovič leváltásához kedden három szavazat hiányzott, így nyilvánvaló, Tomáš Taraba és társai kulcsfontosságú döntést hoztak.

Richard Sulíkék törekvése így nem járt sikerrel, ami azt jelenti, az SaS nem tér vissza a kormányba és ellenzéki pártként folytatják. Egyúttal jelezték, készek tárgyalni az előrehozott választásról.

A leváltás ellen szavaztak az OĽANO képviselői, de a párt 10 képviselője nem vett részt a szavazáson. Matovič leváltására szavaztak a Smer-SD és az SaS képviselői, Martin Klus (SaS) kivételével, aki nem volt jelen. A Sme rodina képviselői szintén a leváltás ellen szavaztak vagy tartózkodtak, illetve nem nyomták meg a jelenléti gombot.

Hírdetés

A leváltásra szavaztak a Hlas-SD, a Republika és az ĽSNS képviselői is, továbbá Miroslav Kollár és Tomáš Valášek (mindkettő független). Nem vett részt a szavazáson Štefan Kuffa, Filip Kuffa, Tomáš Taraba, valamint Katarína Hatráková, továbbá a Za ľudí képviselői.

A pravda.sk Tomáš Koziak politológust kérdezte, a korábbi Kotlebás Taraba és társai vélhetően a jövőben is együtt kívánnak működni a jelenlegi kormánnyal. A szakember úgy véli, a szavazás viszont jól mutatja, a politikai helyzet egyre érdekesebb, így az is bizonyos, közelebb kerültünk az előrehozott választásokhoz.

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »