MI-turbót kap a Magyar Honvédség

MI-turbót kap a Magyar Honvédség

Létrejött a közös munka konkrét lépéseinek menetrendjét is tartalmazó együttműködési nyilatkozat a Honvédelmi Minisztérium felügyelete alá tartozó Védelmi Innovációs Kutatóintézet Nzrt. (VIKI) és a SAAB svéd vállalatcsoport között – jelentette be a honvédelmi miniszter.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta: a VIKI kijelölt vezérigazgatója, Deme László helyettes államtitkár tárgyalt a SAAB vállalatcsoport vezetőségével, és egyeztették a svéd konglomerátummal való közös munka konkrét lépéseit a kiterjesztett valóság (XR) technológiák területén azonosított együttműködési pontok mentén – tette hozzá.

Hírdetés

Mint ismeretes, a HM és a SAAB között márciusban aláírt megállapodás alapján mesterséges intelligenciát alkalmazó Kiválósági Központ jön létre – olvasható a Honvédelmi Minisztérium közleményében.

A svéd fél részt vesz a többi közt a Magyar Légierő harcászati repülő képessége, illetve az azt támogató üzemeltetési kapacitások virtuális kiképzési szükségleteinek fejlesztésében is. Ehhez kapcsolódóan, a – magyar részről a Védelmi Innovációs Kutatóintézet NZrt. (VIKI) által koordinált – központban pilot projektként indul el a mesterséges intelligencia (AI) alkalmazásával támogatott karbantartási képzés – zárul a HM kommünikéje.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »