Mi történik a bőrrel, ha nem iszol elég vizet?

Így mutatja a bőr, ha nem iszol elég folyadékot: látható változásokat észlelhetsz az arcodon, ha nem jut kellő mennyiségű folyadékhoz a szervezet.

Testünk körülbelül 60 százaléka víz, ezért rendkívül fontos, hogy folyamatosan pótoljuk az elvesztett mennyiséget. Ha ugyanis ez nem történik meg, annak számos negatív következménye lehet az egészségre nézve – írja a femina.hu.

Hírdetés

Ha nem fogyasztasz elég folyadékot, akkor többek közt fáradtság, fejfájás, gyomorproblémák jelentkezhetnek, hosszú távon pedig az immunrendszer is legyengül. Mindezek mellett pedig külső változások is megjelennek: a bőr is mutatja ugyanis, ha dehidratált a szervezet.

Az arc általában reagál a testben jelentkező problémákra, például a hormonális változásokra és zavarokra, a különböző gyulladásokra, sőt még a túlzott cukorfogyasztás, illetve a kevés folyadékfogyasztás is látható jeleket eredményez rajta. Ha nem iszod meg naponta legalább a 2,5-3 literes ajánlott mennyiséget, azt a következő módokon jelzi a bőr.

Ahhoz, hogy a bőr egészséges, feszes és ragyogó maradjon, nem elég külsőleg ápolni. Bár fontosak a megfelelő krémek, az életmód és a táplálkozás még lényegesebb. Vannak bizonyos ételek, melyek kifejezetten rosszat tesznek az arcnak. Az egyik ilyen például a cukor, ami petyhüdtté, ráncossá teszi a bőrt, sőt pattanásokat is okoz, az emberek nagy része mégis mindennap eszi.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »