Mi szükség van a tömeges bevándorlásra és a politikai iszlámra?

Borítékolhatnók persze a választ, mindenesetre ott tartunk, hogy jócskán találunk felelős beosztásban működők között olyanokat, akiknek semmi bajuk sincs e kettővel, különösen is az elsővel. Akik szerint „gyűlöletkampány”-t folytatunk, ha meg akarjuk állítani a tőlünk teljesen idegen identitásúak tömeges befogadását.

Egyenesen elképesztő, amit egyes közgazdászok folytatnak e téren – mintegy ékes bizonyságául annak, mennyire nem volt és nincsen ma sem nagytakarítás a szellemi élet vezető helyein. Ugyanis a Néphazugság mai számában Mihályi Péter közgazdász, egyetemi tanár publicisztikájában (Szükség van bevándorlókra) például ezeket írta:

„A bevándorlók éppen azért is erősítik a befogadó országot, mert mások, mint az őslakosok, más tudásanyagot, kultúrát hoznak. Ezért is kulcsa az angolszász országok, Franciaország, Németország, Hollandia és Izrael sikereinek a folyamatos bevándorlás.

A mostani, egész Európát lázba hozó bevándorlási hullám újabb, ki tudja, mikor visszatérő lehetőség lenne arra, hogy szervezett formában, az Európai Unió politikai, erkölcsi és anyagi segítségét is igénybe véve, gazdaságilag érzékelhető mértékben növeljük az ország népességét.

Eddig is probléma volt, hogy a magyar társadalom nem fogadta jó szívvel a külföldi betelepülőket –akár kvalifikáltak, akár nem. A kormány mostani bevándorlásellenes gyűlöletkampánya azonban csak tovább ront a helyzeten. Ami történik, az több mint bűn: hiba.”

Hírdetés

Mindez egyértelmű üzenet, főleg a második bekezdés. Ha fogynak a magyarok, az őslakosok, hadd jöjjenek helyükbe idegen bevándorlók! A magyar társadalom pedig szégyellje magát, amiért nem repdes a befogadás örömétől.

Sokszor leírtam, elmondtam magam is, hogy amíg nem lesz nagytakarítás az egyetemeken, főiskolákon, nem válhatunk emelkedő nemzetté. Mihályi urasága ugyanis, amint a Magyar Tudományos Akadémia honlapján olvasható, a veszprémi Pannon Egyetem Pénzügytani Intézeti Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára és a Soros György által meghirdetett „nyitott társadalom” utópiáját magáénak valló Közép-Európai Egyetem vendégprofesszora. Ugyanott közölt részletes önéletrajzából pedig megtudjuk, hogy az SZDSZ Liberális Gazdasági Tanácsának is tagja volt egykor.

Az ilyen értelmiségiek alighanem döntően felelősek a közgondolkodás liberálissá formálására tett kísérletekért. Nekik mindegy, kik a bevándorlók, s hogy milyen idegen politikai ideológia képére kell átformálni az „őslakosokat”. Részükről lehet az akár az iszlám politikai fundamentalizmus is. Csak saját nemzeti hagyományainknak ne legyen dominanciája! Ebben nem ismernek vitát.

Persze azon viszont lehetne vitatkozni, melyik a nagyobb veszély, a tömeges bevándorlás vagy a politikai iszlám? E tárgyban Youssef Fakhouri, a közel-keleti keresztények elleni atrocitásokról informáló ProChristie portál szerkesztője tegnap a Mandiner.keresztény portálnak nyilatkozva így fogalmazott:

„Úgy vélem, hogy nem a tömeges bevándorlás, hanem a politikai iszlám az Európára leselkedő legnagyobb veszély, párhuzamosan a Nyugaton végbemenő szekularizációval és lelki kiüresedéssel. Másfél hónapja volt téma a kőbányai nagymecset: a probléma nem maga a mecset, hanem az, hogy egy állam építi. Egy olyan állam, ami aktívan támogatja a Szíriában harcoló iszlamistákat; miközben a száz éve elkövetett, keresztények elleni vérengzéseket még csak el sem ismeri.”

Mindenesetre akár a tömeges bevándorlást, akár a politikai iszlámot tartjuk legnagyobb veszélynek, egy biztos: Európának, benne hazánknak, vissza kell találnia önnön hagyományaihoz, nem pedig tőle teljesen távol álló, érdekeivel ellentétes, szó szoros értelemben idegen kultúrákat és ideológiákat kell követnie.
 


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »