"Mi nem zsákmányoltuk ki a migránsok hazáját"

A Jog és Igazságosság (PiS) elnöke,Jaroslaw Kaczynski a lengyel kormánypárt 5. kongresszusán mondott beszédében többek közt elmagyarázta, országa szerinte miért mondhat nemet a migránsok befogadására. “Mi nem zsákmányoltuk ki azokat az országokat, ahonnan most ezek az emberek Európába jönnek, nem használtuk ki a munkaerejüket, és végül nem hívtuk meg őket Európába. Teljes erkölcsi jogunk van nemet mondani” – jelentette ki a pártelnök a televízión közvetített 70 perces beszédében.

A lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság (PiS) jobban akarja támogatni a családokat, és elő akarja mozdítani a lakásépítkezéseket – mondta Jaroslaw Kaczynski pártelnök a PiS 5. kongresszusán elmondott beszédében.

Lengyelország “erős embere” köszönetet mondott Beata Szydlo miniszterelnöknek eddig végzett munkájáért, hozzátéve, hogy “felelőtlen pártelnök lenne, ha nem tenné fel azt a kérdést is, nem tehetnénk-e ennél többet is?”

A nemzeti konzervatív PiS ezúttal nem Varsóban, hanem az attól mintegy 100 kilométerre délre fekvő 6 ezer lakosú kisvárosban, Przysuchában tartotta kongresszusát, mintegy hangsúlyozva azt az igényét, hogy “a kisemberek szószólója” legyen.

Hírdetés

Kaczynski megerősítette, hogy a lengyel külpolitika két alapon, a NATO-n és az Európai Unión nyugszik. Hangsúlyozta, hogy a katonai biztonság terén Lengyelország nagy sikereket ért el az 1999-es csatlakozás óta, “99 százalékig a szövetség teljes jogú tagja lett”.

Az energiabiztonság terén az ország szintén jelentős eredményeket mondhat magáénak – jelentette ki. Megépült a swinoujsciei cseppfolyósgáz-kikötő, és Lengyelország közel áll a Baltic Pipe gázvezeték építéséről szóló megállapodás aláírásához, amely norvég gázt fog biztosítani az országnak a Balti-tengeren keresztül.

Kaczynski ismételten állást foglalt az illegális bevándorlóknak az EU-tagállamokban kötelező kvóták szerinti szétosztása ellen.

“Mi nem zsákmányoltuk ki azokat az országokat, ahonnan most ezek az emberek Európába jönnek, nem használtuk ki a munkaerejüket, és végül nem hívtuk meg őket Európába. Teljes erkölcsi jogunk van nemet mondani” – jelentette ki a pártelnök a televízión közvetített 70 perces beszédében.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »