Mi mindenre jó a sör?

Mi mindenre jó a sör?

Sokan nem is sejtik, hogy a sört a koccintáson kívül még mennyi mindenre lehet használni – pedig a folyékony kenyér igazán sokoldalú ital. Ezentúl tartsunk otthon egy-két extra üveggel, mert nem csak akkor jöhet jól, ha váratlan vendégek állítanak be – bevethető például szépségápolásnál vagy takarításnál is.

Keverjünk össze három evőkanál sört fél csésze vízzel, és mosás után dörzsöljük a nedves hajba a keveréket. Hagyjuk hatni öt percig, majd öblítsük le. Ne aggódjunk, a szaga az öblítéssel távozik, viszont értékes proteinek és B-vitaminok kerülnek a hajunkba – írja a Házipatika.com.

Ha valami odaégett az edényben, töltsünk bele egy kis sört, amikor még meleg, és hagyjuk ázni öt-tíz percig, így könnyedén eltávolíthatjuk majd a letapadt ételmaradékot.

Hírdetés

Ha valaki szeretne sok pillangót látni, keverjen össze egy kis sört egy kevés érett, összetört banánnal, és dörzsöljön be vele egy nagyobb követ vagy fatörzset a kertben. A pillangók imádják a sör illatát – oda fogja vonzani őket.

Ha a kedvenc aranyláncunk vagy karkötőnk fénye megkopott, egy puha rongyra öntsünk egy kevés világos sört, dörzsöljük át vele, majd törölgessük át egy száraz ronggyal is.

Ha épp nincs kéznél otthon bútorpolírozó, töröljük át a fából készült bútordarabokat egy sörbe áztatott ronggyal, majd utána egy száraz, tiszta darabbal is. Az ital enyhe habzása oldja a port, a benne lévő maláta élénkíti a fa színét, míg az alkohol visszaadja a fényét.

Ha a grillezésre, sütésre váró hússzeleteket legalább egy órán át sörben pácoljuk, sokkal omlósabbak és szaftosabbak maradnak.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »