Mi már tudjuk ki lesz az MSZP elnöke

Mi már tudjuk ki lesz az MSZP elnöke

Kiderült ki lesz valójában az MSZP elnöke. Nem Tóbiás, nem Szanyi Kapitány, de még csak nem is Molnár Gyula.

Hetek óta lázban tartja a közéletet, hogy ki lesz az MSZP elnöke. Na jó, nyilván a szocik már szinte senkit sem érdekelnek igazán. Beigazolódni látszik Lendvai Ildikó jóslata, hogy az MSZP-re az igazi veszély nem egy balul sikerült politikai akció, hanem hogy teljesen érdektelenségbe fullad a párt. Ennek ellenére még mindig van kb. 800 ezer és 1 millió között ingadozó szocialista szavazó, szóval azért mégsem annyira mindegy, hogy ki fogja vezetni az MSZP-t a 2018-as választásokon.

A pártelnöki posztra többen is bejelentkeztek. Újrázni szeretne a jelenlegi elnök Tóbiás József. Újra elindul a négy évvel ezelőtt Mesterházyval szemben elhasalt Szanyi Tibor. És ott lesz a jelöltek között a volt XI. kerületi polgármester, Molnár Gyula is. Hogy ki fog győzni? Sokáig találgattuk. Osztottunk és szoroztunk. A DK szorozva a megyei elnökök számával, osztva a nagy öregekkel, az annyi mint…

Hírdetés

A gordiuszi csomót azonban épp a minap vágta át Botka László. A 168 órának adott interjújában leleplezte, hogy ki lesz az MSZP új elnöke. Egészen pontosan úgy fogalmazott:

„A módosított alapszabály szerint a választmány dönt majd az előválasztásról, a jelöltek kiválasztásáról, a szövetségkötésről, a miniszterelnök-jelöltről és a választási programról.”

Vagyis nagyon úgy tűnik, hogy minden fontos, a választások szempontjából stratégiai döntés joga kiderül az elnök és az elnökség kezéből, és átkerül a választmányhoz. A választmány elnöki tisztére pedig ki pályázik? Bizony, ismét Botka László. Vagyis valójában a választmányi elnöki pozíció mögé bújva ő fogja vezetni az MSZP-t. Mivel pedig a miniszterelnök-jelölt személyéről is választmány fog dönteni, akár saját magát is kikiálthatja annak és saját maga el is fogadtathatja. Ez ám a demokrácia a javából.

Hol van ettől a hatalomtechnikától a Jobbik? Sehol. Vona Gábornak még nagyon sokat kell tanulnia.


Forrás:spiler.blog.hu
Tovább a cikkre »