Mi lett veled dicső német hadsereg?!

Mi lett veled dicső német hadsereg?!

A német fegyveres erők nehezen tudják ellátni csapataikat új lábbelivel – jelentette ki a Védelmi Minisztérium, említve a kétéves határidőt utalva a nem hatékony iparágra.

A projektet 2016-ban indították, és 2020-ig kellett volna teljes mértékben végrehajtani. Ez azonban nem így lesz, és a határidőt 2022 közepére helyezték el – mondta a minisztérium a Szabad Demokrata Pártnak (FDP) adott válaszában. ) MP képviselő, Agnes Strack-Zimmermann, a Der Tagesspiegel beszámolója szerint.

A 183 000 fős Bundeswehrből mintegy 160 000 katona kapott eddig egy pár téli harci bakancsot, ám a másik két pár még mindig hiányzik. A legszerencsésebb 31 000 katona kapott egy pár nyárit.

Ursula von der Leyen német védelmi miniszter által támogatott projekt célja az úgynevezett „egész évszakban alkalmazott cipő” cseréje „nehéz” és „könnyű” csizmára, de valami nyilvánvalóan rosszul ment a folyamat során. A nagy késés még inkább zavarónak tűnik, tekintve, hogy Németország eddig híres volt a cipőiparáról, és számos ismert márka büszkélkedhet, kiváló minőségű, kényelmes cipőt gyártva.

A kormány arra irányuló vizsgálata, hogy felfedje a “túlfeszített” iparág hibáját sikertelen volt.

Hírdetés

Groteszknek tűnik, hogy nyolc évig tart az, hogy az egész hadsereget új cipőkkel felszereljék. Végül is ez nem a divat kérdése, hanem a biztonság kérdése. Képzelje el, hogy a tűzoltók papucsban oltják a tüzet.

A lábbeli-ügy messze nem az egyetlen baj, amely a hadsereget sújtja.
Hibás és elavult hardverek, szoftverek, laza és gyenge csavarokkal összerakott harci repülők és harci járművek- ez jellemzi a német hadsereg technikai részét.

Januárban, Eberhard Zorn katonai felügyelő szerint a német hadseregnek hiányzik a szükséges felszerelés és fegyverei, melyeket 2030-ig nem tudnak pótolni.

Címlap:
A német katonák várják, hogy üdvözöljék Annegret Kramp-Karrenbauer honvédelmi minisztert Cell-ben, Németországban, 2019. július 24-én. © REUTERS / Fabian Bimmer

Forrás:RT


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »