Mi köze van Merkelnek Sztálinhoz?

Mi köze van Merkelnek Sztálinhoz?

Ez teljes nonszensz, ez már több a soknál, teljes mértékben felháborító – ezeket a kifejezéseket használta a politikus a csütörtöki EU-s csúcsról kiszivárgó döntésekkel kapcsolatban. A Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában péntek reggel arról beszélt, hogy nyílt emberkereskedelem van, „egy szíriait adok egy nem szíriaiért, két egyiptomit egy bangladesiért, hát hova jutunk, hova jutunk?”

Angela Merkel lassan be akarja érni „az Amerikába annak idején az afrikaiakat szállító emberkereskedőknek a mentalitását”. Az embereket nem lehet tömegével ide-oda telepíteni, ez mindenféle emberi jogi elvvel, egyezménnyel ellentétes, ez korábban Sztálin elvtársnál volt szokás. Ez semmit nem old meg, inkább lejárat minket, teljes mértékben felháborító helyzeteket teremt, ezt már józan ésszel nem lehet követni – summázta Kósa, aki szerint Angela Merkel bizonyos értelemben a leghűségesebb kiszolgálója az embercsempészeknek.

Hírdetés

A frakcióvezető azt is elmondta, hogy a mostani szabályok nem rosszak, egyszerűen csak be kellene tartani őket – itt megemlítette a dublini egyezményt is, melyet a kormány korábban idejétmúltnak titulált. „Minden jogszabály összeomlik, ha senki nem tartja be” – közölte.

Az alku alapja

Ismert, sikerült megállapodni az Európai Unió és Törökország között készülő migrációs egyezmény kompromisszumos szövegéről az uniós állam- és kormányfők csütörtöki brüsszeli tanácskozásán. Donald Tusk európai tanácsi elnök péntek délelőtt fogja ismertetni Ahmet Davutoglu török kormányfővel az uniós vezetők által elfogadott szöveget.

A körvonalazódó egyezmény értelmében Ankara további pénzügyi támogatást kér az Európai Uniótól az országban tartózkodó szíriai menekültek ellátására, s a török EU-csatlakozási tárgyalások felgyorsítását kéri, valamint azt, hogy legkésőbb június végéig töröljék el az uniós vízumkényszert a török állampolgárokkal szemben. A törökök cserébe visszafogadnák az országból az egyezmény hatálybalépése után illegálisan Görögországba érkező migránsok mindegyikét. Az EU-nak viszont minden egyes visszafogadott szíriai állampolgárért cserébe be kellene fogadnia egy szíriai menekültet közvetlenül Törökországból.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »