Mi köze Orbán Viktor vejének Kalocsához? – ez is kiderülhet ma

Mi köze Orbán Viktor vejének Kalocsához? – ez is kiderülhet ma

A hét utolsó munkanapja is elérkezett, nézzük, mi vár ránk ma!

Hogyan segítheti egymást vallás és politika napjaink demokráciáiban – ezzel a címmel rendez konferenciát Budapesten a Centrist Democrat International (CDI) nevű, kereszténydemokratákat tömörítő szervezet. Vezetőségi ülést is tartanak, ahol jelen lesz tiszteletbeli elnökként José María Aznar volt spanyol miniszterelnök is. Természetesen Orbán Viktor is ott lesz. És persze mi is.

Angela Merkelnél is nagyüzem lesz, Theresa May brit, Mateusz Morawiecki lengyel és Paolo Gentiloni olasz kormányfővel is találkozik.

http://mno.hu/

A német és a francia védelmi miniszter beszédével megkezdődik a hagyományos müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencia. A tavalyi alkalom előtt sokáig úgy volt, hogy Orbán Viktor is részt vesz rajta, ám végül mégsem került rá sor. Akkor úgy értesültünk, hogy nem a neki megfelelő panelbeszélgetésen kellett volna szerepelnie, ezért mondta le a részvételt.

http://mno.hu/

Ma sem maradunk Tiborcz István emlegetése nélkül, az MSZP-s Harangozó Tamás ugyanis Dagad a vej-(sic!) botrány: Megszereztük a kalocsai papírokat címmel tart sajtótájékoztatót. A Momentum pedig Szolnokon fogja firtatni Szalay Ferenc polgármester és társai felelősségét az ügyben.

http://mno.hu/

Hírdetés

Folytatódik Bene Krisztián büntetőpere, melyben azzal vádolják az orvost, hogy 2014-ben egy reggelen lakása ajtajában megtámadta volt barátnőjét, Renner Erikát, elkábította, nemi szervét lúggal maratta szét, majd az ajtót rázárva magára hagyta. A legutóbbi tárgyalási napon botrány tört ki.

Mára tervezi Magyarország adósbesorolásának értékelését a Standard & Poor’s (S&P) hitelminősítő cég, és ezzel elkezdődik hazánk osztályzatának idei vizsgálatsorozata. Londoni pénzügyi elemzők a pozitív kilátású BBB mínusz, vagyis befektetési ajánlást jelentő besorolás változatlanul hagyását tartják a legvalószínűbbnek, tehát túl korainak tartanák még a felminősítést. Az S&P várhatóan ma éjjel, az európai és a New York-i piaci zárások után jelenti be döntését Londonban.

Ha lemaradt volna róla

Újabb, már-már tragikomédiába illő epizóddal folytatódik a repülőtéri csomagkifosztások ügye: lapunk értesülései szerint napról napra egyre több csomagrakodó munkás jelent beteget azóta, hogy a Repülőtéri Rendőr Főigazgatóság minden járat ki- és berakodását ellenőrzi.

http://mno.hu/

A floridai iskolai mészárlás után újra felmerült, hogy a kongresszus szigorítson a fegyvertartási szabályokon. De úgy tűnik, annak ellenére nem sietik el a döntést, hogy ez már a negyedik ilyen eset volt az évben. Ennek elsődleges oka, hogy az amerikai közvélemény jelentősen megnehezíti a törvénymódosítást.

http://mno.hu/

Miközben a nyugati világ nagy része szerdán a Valentin-napot ünnepelte, Bécs külső kerületében egy maroknyi ember egészen más célból gyűlt össze: Észak-Korea osztrák nagykövetségén a „ragyogó csillagnak”, vagyis Kim Dzsongil születésnapjának az alkalmából tartottak fogadást. Kollégánk is ott volt.

http://mno.hu/

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »