Mi jellemzi a jó weboldalakat?

Mi jellemzi a jó weboldalakat?

Egy weboldal elkészítése manapság már nem nagy ördöngösség, főleg, ha rendelkezünk némi informatikai ismerettel és előre elkészített sablonok segítségével állunk neki a weboldalkészítésnek. Jó honlapot készíteni viszont ennél kicsit nehezebb feladat. Mutatjuk, milyen tényezőknek érdemes különös figyelmet szentelni.

A tartalom ne magunknak szóljon, hanem a célközönségnek! Azonosítsuk a potenciális célcsoportunkat! Igyekezzünk az ő igényeiknek megfelelni mind tartalomban, mind pedig stílusban! Keltsük fel az érdeklődésüket, adjunk választ a kérdéseikre és megoldást a problémáikra!

A cég, csapat, termékek vagy szolgáltatások bemutatásán túl derüljön ki a szövegből, hogy mivel vagyunk jobbak a versenytársainknál, miért érdemes minket választani és a fogyasztóknak miért van szükségük ránk. Érdemes blogot vezetni, ahol bővebben, külön témákba szedve tudunk tippeket, tanácsokat adni és segítséget nyújtani számukra, ezáltal jobban elköteleződnek majd, a téma szakértőiként tűnünk fel és szívesebben fogják termékeinket, szolgáltatásainkat választani.

Amennyiben szükséges, fogadjunk fel egy szövegírót, aki a céljainknak megfelelően és a közönség igényei szerint írja meg a honlapunk tartalmait.

A weboldal kinézetének igazodnia kell a mondanivalóhoz és a látogatókhoz is. Előre tervezzük meg, hogy milyen színeket használunk, legyenek-e képek, videók, különféle grafikai elemek és milyen betűtípust vagy elrendezést alkalmazzunk. Ezek mind fontos tényezők, hiszen hatást gyakorolnak az oldalt felkeresők érzelmeire, közvetítik a márka üzenetét és például az átláthatóságot, olvashatóságot is megkönnyíthetik vagy épp gátolhatják.

Hírdetés

A megfelelő webdesign segítheti a látogatókat tovább terelni a weboldalon és a végén érdeklődővé, vásárlóvá konvertálni őket.

Talán manapság az egyik legfontosabb tényező a gyorsaság. Ha egy weboldal nem töltődik be pár másodperc alatt, akkor a látogatók nagy része nem vár tovább, hanem visszalép a keresőbe és adott esetben a konkurenciát választja helyettünk. Az idő nagy kincs, éppen ezért különös figyelmet kell szentelnünk a weboldal sebességének javítására, melyet több módon is el tudunk érni. Ne használjunk sok videót, a képeket igyekezzünk tömöríteni és kisebb felbontásban feltölteni, hogy ne foglaljon el túl nagy helyet, ezáltal ne lassítsa a weboldalunkat. Bár az animációk kifejezetten jól mutatnak egy modern honlapon, tartsuk szem előtt a kevesebb néha több alapelvet, ezzel pedig a betöltési időt is javítani tudjuk.

Az emberek többsége mobilon, tableten vagy különféle egyéb okoseszközön internetezik, más-más képernyőaránnyal. Tulajdonképpen emiatt fontos, hogy reszponzív honlapot hozzunk létre, hiszen az bármely kijelzőn jól használható lesz és nem veszítünk amiatt látogatókat, vagy ügyfeleket, mert nem tudták az adott eszközön jól megjeleníteni üzeneteinket.

Amennyiben figyelembe vesszük a fent részletezett tényezőket a weboldalkészítés során, akkor közelebb kerülhetünk ahhoz, hogy megfelelő honlapot hozzunk létre, mely jól szolgálja céljaink elérését.

(Forrás: Rackhost.hu)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »