Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Küldjön be húsvéti írott tojásokat és nyerjen! Húsvét közeledtével ismét Olvasóinkat hívjuk az ünnepváró lapszámunkhoz való közreműködésre. Kérjük, küldjenek be írott tojásokat, illetve tojásírást bemutató fekvő képeket, megjelölve: ki, illetve kik, hol, mikor (akár az előző években) készítették azokat. Amennyiben a fotós nem azonos az alkotóval, kérjük az ő nevét is feltüntetni. A képekhez kis történetek is fűzhetők. Elektronikus leveleiket március 27-én reggel 9 óráig a következő címre várjuk: [email protected]. A legszebb képeket közöljük lapunkban, a beküldők között könyvnyereményeket sorsolunk ki.

Húsvéti receptvarázs: Küldjön be receptet és nyerjen! Milyen finomságok kerülnek ünnepi asztalunkra húsvétkor? Hagyományos ételekkel, esetleg ezek általunk megújított változatával kínáljuk a családot, vendégeket? Nagymamánk régi, jól bevált receptjét vesszük elő, vagy új ízekkel kísérletezünk? Várjuk fényképpel illusztrált klasszikus és új, eredeti húsvéti receptjeiket március 27-ig szerkesztőségünkbe. A recepteket – fekvő fotóval együtt! – a [email protected] címre kérjük beküldeni. A legszebb, legizgalmasabb ételek megjelennek lapunkban is, a beküldők között értékes könyvnyereményeket sorsolunk ki. Főzésre, sütésre fel!

Könyvbemutató Kopriva Nikolett kárpátaljai származású, sepsiszentgyörgyi költő frissen megjelent, Kővé zsugorodott ország című verseskötetét március 20-án, szerdán 18 órától mutatják be Sepsiszentgyörgyön a Bod Péter Megyei Könyvtár olvasótermében. A szerző beszélgetőtársa Szabó Eszter, az Okulusz podcast vezetője. Házigazda: Szonda Szabolcs könyvtárigazgató.

Udmurt irodalmi est Ma 18 órától az udmurt irodalom történetének rövid bemutatására kerül sor a sepsiszentgyörgyi Lábas Házban. A Vannak vidékek – Udmurtföld kiállításhoz kapcsolódóan udmurt–magyar irodalmi kapcsolatokról is szó esik, illetve udmurt versek magyar fordításban, valamint megzenésített versek udmurt nyelven fognak elhangzani. Meghívott közreműködők: Daria Nyikitina udmurt műfordító, énekes, dalszerző és Magyarosi-Para Imola, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház színművésze. Beszélgetés tea mellett. A belépés ingyenes.

Színház SZÍNHÁZI MARATON. A Sepsi Theatre ShowCase keretében az Andrei Mureşanu Színház ma 19 órától az Eugen Jebelea­nu rendezte La Ronde című előadását játssza. Jegyek kaphatóak a sepsiszentgyörgyi városi szervezőirodában, az Andrei Mureşanu Színház jegypénztáránál, valamint a biletmaster.ro és az eventim.ro honlapon. M STUDIO. A sepsiszentgyörgyi mozgásszínház műsorán március 20-án, szerdán 19 órától: Pappa mia!, rendező-koreográfus: Fehér Ferenc.

Bábszínház CIMBORÁK BÁBSZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi bábszínház stúdiótermében ma, valamint 20-án, szerdán 10 és 12 órától, 21-én, csütörtökön, a bábszínház világnapján 11 és 18 órától a Szüntelen király című báb­előadást játsszák Nagy-Lázár József rendezésében (8 éven felülieknek ajánlott). Jegyet foglalni a 0757 047 717-es (Péter Orsolya) vagy a 0752 540 593-as (Golicza Bernadett) telefonszámon lehet.

Hírdetés

Mozi SEPSISZENTGYÖRGY. A Művész mozi műsorán ma: 16.15-től Kung Fu Panda 4. (románul beszélő), 16.30-tól Kacsalábon (magyarul beszélő), 18 órától Semmelweis (magyar életrajzi filmdráma), 18.15-től Most vagy soha! (magyar történelmi akció-kalandfilm), 20.30-tól Szegény párák (magyar feliratos), 20.45-től Gyönyörű esküvő (román feliratos). KOVÁSZNA. Lóth Balázs Most vagy soha! című magyar történelmi kalandfilmjét vetítik a kovásznai művelődési központban ma 11 órától, illetve 18.48-tól. Jegyek elővételben kaphatók a jegypénztárban 8–15 óráig vagy a helyszínen fél órával a vetítés előtt.

Hitvilág BÚCSÚK. Ma, Szent József ünnepén van a sepsiszentgyörgyi belvárosi egyházközség búcsúja. Szentmisék 8, 10 és 18 órától lesznek. Az esti ünnepi szentmisét ft. Bojtor Attila gyulafehérvári teológiai tanár és szebeni segédlelkész végzi. ♦ 21-én, csütörtökön az állomási Szent Benedek-templom ünnepi búcsús szentmiséjét magyar nyelven 18 órától tartják. TÁMOGATÓCSOPORT. Szenvedélybetegeket és hozzátartozóikat várják ma 18 és 20 óra között Sepsiszentgyörgyön a Szemerjai Református Egyházközség könyvtártermében. NAGYBÖJTI IFJÚSÁGI LELKI NAP. Imám és reformjaim mottóval nagyböjti ifjúsági lelki napra hívják a Kovászna–Brassó főesperesség fiataljait március 23-án, szombaton 9.30-tól a sepsiszentgyörgyi Szent József-plébániára. A lelki nap minden 8–12. osztályos fiatal számára nyitott, mentora Simon Imre főegyházmegyei ifjúsági lelkész. Jelentkezési határidő: március 20., szerda.

Zene KÖNYVTÁRI HANGVERSENY. Ma 17 órától Sepsiszentgyörgyön a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében hangversenyt tartanak a Plugor Sándor Művészeti Líceum zenész olimpikonjai: Pap Regina és Zoltáni Szilvia (oboa), Nikula Dávid (klarinét), Neaga Eszter, Szabó-Baász Misha, Ivanitzki Krisztina, Toth Kovács Iringó és Sebestyén-Lázár Kata (fuvola), Biró Balázs (tuba). Felkészítő tanárok:  Dobra Beáta, Gábor Szabolcs, Császár Katalin, Cucu Csilla, Kelemen Szilárd, korrepetitorok: Szabó-Siklódi Levente, Kőmíves-Bokor Zsuzsa, Bándi Margit. ÁRKOSI KULTURÁLIS KÖZPONT. Ma 19 órától Sara Bărbuță rendkívüli zongorahangversenyére várják az érdeklődőket Sepsiszentgyörgyön az Olt utca 6. szám alatt. Műsoron: Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven, Liszt Ferenc és Igor Sztravinszkij művei.

Tortoma Önképzőkör Baróton a művelődési ház Bodosi Dániel-termében ma 19 órától Sepsiszéki Nagy Balázs néprajzkutató és Nagy Erika tanítónő (Csinód) bemutatja az Újjászületés villámcsapás által című, a hitben való megerősödésről és a másokért elmondott ima gyógyító erejének megtapasztalásáról szóló könyvét. A kötet a helyszínen megvásárolható, a szerzők dedikálnak. Házigazda: Demeter Zoltán művelődésszervező.

Röviden ÁLLAMPOLGÁRSÁGI ÜGYINTÉZÉS. Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének munkatársai ma 16–17 óráig Kálnokon az unitárius közösségi házban, illetve 17–18 óráig Sepsikőröspatakon a polgármesteri hivatalban fogadják az érdeklődőket. Március 20-án, szerdán, 16–17 óráig Hatolykán a tekepálya épületében és Feldobolyban az iskolában, valamint 17–18 óráig Szentkatolnán a polgármesteri hivatalban fogadják az érdeklődőket. INDUL A LOMTALANÍTÁS. A Tega Rt. régi bútorokat, gumiabroncsokat, elektronikai hulladékokat, régi ruhákat szállít el ma Aldobolyban és Sepsiszentkirályban, március 20-án, szerdán Árapatakon. VÍZELZÁRÁS. A Közüzemek Rt. tájékoztatja a fogyasztókat, hogy javítási munkálatok miatt ma 8–18 óráig szünetel az ivóvízellátás Sepsiszentgyörgyön az Erdő és a Virág utcában, a Stadion utca 34–36. szám között, a Dózsa György, a Bolyai János és a Csorgó utcában. SZORGOS KEZEK. A sepsi­szentgyörgyi Szent József-plébánia könyvtárában ma 15 órától kézműves-népművészeti tevékenységre (hímzés, kötés, horgolás, gyöngyfűzés) várja az érdeklődőket a Szorgos Kezek Díszítőművészeti Szakkör. SZAVALÓVERSENY. „Hallgat az erdő, csöndje hatalmas…” (Kányádi Sándor) mottóval szervez szavalóversenyt a magyar költészet napjára a Háromszéki Népfőiskola Egyesület előkészítő–2. osztályos, 3–4. osztályos, 5–8. osztályos, valamint 9–12. osztályos diákok számára. Természettel, állatokkal kapcsolatos verssel lehet jelentkezni, a versenyt április 11-én 17 órától tartják Kézdivásárhelyen az Erzsébet Teremben. Jelentkezni március 31-ig lehet Biró Erikánál, telefon: 0757 958 868.

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Mihai Viteazul téri Hygea gyógyszertár teljesít éjszakai szolgálatot (telefon: 0267 351 057). Kézdivásárhelyen ma a Nicolae Bălcescu utcai Salvator (0267 363 961) gyógyszertár a szolgálatos.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »