Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Színház TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi színház november 30-án, csütörtökön 19 órától és december 1-jén, pénteken 19 órától a nagyteremben Örkény István: Tóték című darabját játssza Bocsárdi László rendezésében. Időtartam: 3 óra (egy szünettel).

♦ A jövő heti játékrend: december 5-én, kedden, 6-án, szerdán és 7-én, csütörtökön 19 órától a nagyteremben (színpadra épített nézőtér) Pass Andrea: Napraforgó, rendező: Radu Afrim, időtartam: 2 óra 45 perc (egy szünettel); 9-én, szombaton 19 órától a Háromszék Táncstúdióban a temesvári Unfold Motion vendégjátéka: Vulnus – The Quality of Being Easily Hurt (koncepció, koreográfia, szöveg: Beatrice Tudor & Filip Stoica), The Story of Lost Stories (koncepció, koreográfia: Lavinia Urcan), korhatár: 15+, időtartam: 2 óra (egy szünettel). Jegyek válthatók a sepsiszentgyörgyi központi jegyirodában, illetve a biletmaster.ro honlapon.

Bábszínház ADVENT A BÁBSZÍNHÁZBAN. Advent vasárnapjain, december 3-án, 10-én és 17-én 17 órától a Cimborák Bábszínház a Betlehem, angyaljáték című 50 perces, Nagy-Kopeczky Kálmán által rendezett előadását játssza, amelyet szeretettel ajánlanak minden 4 év fölötti nézőnek. Érdeklődni, jegyet foglalni a 0755 335 400-as telefonszámon lehet Csüdöm Eszternél. Jegyet váltani fél órával a kezdési időpont előtt a helyszínen, Sepsiszentgyörgyön a Cimborák Bábszínház stúdiótermében lehet. Egy jegy ára 10 lej.

Zene OPERETT- ÉS KABARÉEST. A Pesti Művész Színház művészei: Czető Roland, Egyházi Géza, Fogarassy Bernadett, Fritz Éva, Nyertes Zsuzsa és Várfi Sándor ma 19 órától Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Ház nagytermében mutatják be az Operettől a kabaréig című vendégelő_adásukat. l Sepsiszentgyörgyön a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében december 2-án, szombaton 19 órától lépnek fel a Pesti Művész Színház színészei. Jegyek elővételben a Treff utazási irodában válthatóak ma és csütörtökön 16–17.30 óráig. Telefon: 0745 589 214, 0746 208 811. ADVENTI INVOKÁCIÓ. Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Központ nagytermi stúdió­jában december 3-án, vasárnap 18 órától Születnie kell valakinek – az Udvartér Színház és az Evilági zenekar közös adventi invokációja. Előadják: az Evilági zenekar, Elek Ágota, Kiss László, Nánia Hanna, Keserű Kincső, Nagy-Tarczali Viktória, Simon-Vizi Dorka. Rendező: Lung László Zsolt. Jegyár: 20 lej.

Hitvilág ÖRÖKÖS SZENTSÉGIMÁDÁS. Ma a kézdiszentkereszti templomban, csütörtökön a bélafalvi katolikus templomban lesz örökös szentség­imádási nap. ÉLET A LÉLEKBEN. A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-plébánián ma 19–21 óráig tartják az Élet a Lélekben plébániai imacsoportok találkozóját, melyet élőben közvetítenek, és újra is hallgatható az elet­alalekben.ro honlap Élő adás menüpontjában. S Pénteken 22 órától kezdődik az éjszakai virrasztás a Krisztus Király-altemplomban, melyet a Mária Rádió élőben közvetít. SZENT JÓZSEF-PLÉBÁNIA. December 3-án, a hónap első vasárnapján 11 órától gyerekmisét tartanak a sepsiszentgyörgyi belvárosi templomban, utána kötetlen együttlétre várják a családokat a plébániára. Vasárnap kezdődik az advent és ezzel az új egyházi év. Ünnepélyes gyertyagyújtás lesz minden szombaton 18 órakor az előesti misék keretében. Advent hétköznapjain roráte szentmiséket végeznek minden reggel 6 órától. MIKULÁS-VÁRÁS. December 5-én, kedden 18 órától a sepsiszentgyörgyi Vártemplom közösségi házában Mikulás-váró estét szerveznek. A szülők és nagyszülők, amennyiben szeretnék élményekben gazdag Mikulás-járásban részesíteni gyermekeiket/unokáikat, jelezzék részvételi szándékukat december 4-éig a 0742 413 269-es telefonszámon (Bucsi Zsolt Tamás). A helyek száma a terem befogadóképessége miatt korlátozott.

Hírdetés

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi mai műsora: 16.30-tól Kívánság (magyarul beszélő), 17 órától Miért hívnak Nórának, amikor az ég felettem tiszta (magyar feliratos), 18.15-től Egy zuhanás anatómiája (magyar feliratos), 18.30-tól Repülés kezdőknek (román feliratos), 20.15-től Magyarázat mindenre (magyar játékfilm), 21 órától Öt éjjel Freddy pizzázójában (magyarul beszélő).

Falugyűlések Barót településein Barót Város Önkormányzata ma 17 órától Bibarcfalván az iskolában és 19 órától Bodosban az iskolában tartja a szokásos beszámoló falugyűléseit, lakossági fórumait, amelyekre hívnak és várnak minden érdeklődőt.

Röviden VÍZELZÁRÁS. A Közüzemek Rt. tájékoztatja a fogyasztókat, hogy a digitális vízórák felszerelése miatt Sepsiszentgyörgyön ma 8–19 óráig a Bánki Donát és Gyümölcsös utcában, a Textilesek sétányon, a Nicolae Bălcescu utcában a Bánki Donát és 1918. december 1. út közötti szakaszon, a Kórház utcában, a Gyümölcsös negyedben (a Málna, Cseresznye, Tölgyfa, Szilva, Dió, Szeder, Alma, Hecserli, Bükk, Meggy utcában), a Gyár utcai 5-ös és 7-es tömbháznál, az Ág utcai 4-es, 5-ös és 6-os tömbháznál, valamint a 8-as és 9-es tömbház A, B és C lépcsőházánál szünetel az ivóvízellátás. JOGI TANÁCSADÁS. Balogh Klára jogtanácsos ma 13 és 15 óra között fogadja szerkesztőségünkben a jogi tanácsot igénylőket. HIVATALOS MUNKASZÜNETI NAPOK. November 30-án, csütörtökön és december 1-jén, pénteken a hivatalos munkaszüneti napok miatt a Székely Nemzeti Múzeum és külső egységei zárva tartanak, nem látogathatóak. • A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár is zárva tart a közönség számára csütörtöktől december 4-éig, hétfőig. Várják az olvasókat december 5-étől. AUTÓBUSZOK MENETRENDJE. A Multi-Trans Rt. értesíti az utasokat, hogy november 30-án, csütörtökön és december 1-jén, pénteken Sepsiszentgyörgyön az autóbuszok szombati menetrend szerint (félóránként) közlekednek. TEGA-PROGRAM. November 30-án, Szent András napján, illetve december 1-jén, a román nemzeti ünnepen a Tega irodái zárva lesznek. A hulladékelszállítás az ünnepnapokon is folyamatos. Arra kérik a magánházak lakóit, hogy a szokásos program szerint tegyék ki az elszállításra szánt hulladékokat. TERMELŐI VÁSÁR. Sepsiszentgyörgy főterén ezen a hétvégén, december 2–3-án termelői vásárt tartanak az Urban-Locato Kft. szervezésében.

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Császár Bálint utcai Farma-Line I. gyógyszertár teljesít éjszakai szolgálatot (telefon: 0367 412 103). Kézdivásárhelyen ma a 22-es udvartéri Dona (0372 407 089) gyógyszertár a szolgálatos.

Képernyő ÚJ SOROZAT A DUNÁN. Bardot címmel az ellenálhatatlan díváról, a francia filmművészet mítoszáról szóló új sorozatot tűz műsorára november 29-től a Duna. Az 1950-es évekbe kalauzoló, a felejthetetlen BB életéről szóló szériát a Da­nièle és Christopher Thompson anya-fia duó készítette, és olyan szereplők játszanak benne, mint Victor Belmondo és Yvan Attal. A november 29-től szerdánként 21 órától látható életrajzi sorozat hat, egyenként nagyjából egyórás epizódja nyomon követi Brigitte Bardot, a jó családból származó, de lázadó fiatal lány életét a háború utáni Franciaországban 1949 és 1959 között. A szigorú nevelést kapott, mégis táncosnak készülő lányt 15 éves korától 25 éves koráig kíséri a filmsorozat. Láthatjuk házasságát első szerelmével, Roger Vadimmal, akit a sármos Victor Belmondo, Jean-Paul Belmondo unokája alakít.

Rádió A MÁRIA RÁDIÓ sepsiszentgyörgyi stúdiójának mai élő adásai: 6.50-től Ébredjen a Mária Rádióval!, 7.05-től ima a hivatásokért, 9 órától imaszándékok fogadása, 9.15-től Dicsőséges rózsafüzér, 12 órától Úrangyala, 12.05-től Zsolozsma – napközi imaóra, 12.15-től Déli magazin. Honlap: mariaradio.ro. ERDÉLYI TURNÉ. Fisch Móni (Liszt Ferenc-díj), Kalocsai Zsuzsi (Jászai-díj, Érdemes Művész, a Magyar Érdemrend tisztikeresztje) és Hajdú Steve várja a közönséget december 16-án 19 órára a sepsiszentgyörgyi Vártemplom gyülekezeti termében operett-, musical-, nótagálaest és stand-up rendezvényre. Jegyek elővételben a Treff utazási irodában válthatók kedden, szerdán és csütörtökön 16–17.30 óráig. Telefon: 0746 208 811.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »