Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Kiállítás

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi ma zárva tart. A keddi műsor: 16 órától Gran Turismo (román feliratos), 16.15-től A kis hableány (magyarul beszélő), 18.30-tól Barátnőt felveszünk (magyarul beszélő), 18.45-től Kísértetkastély (magyarul beszélő), 20.30-tól Szenvedélyes szomszédok (román feliratos), 21 órától Bíboreső (román feliratos); szerdán: 16 órától Tini Nindzsa Teknőcök: Mutáns káosz (magyarul beszélő) és 16.30-tól románul beszélő, 18 órától Barbie (román feliratos), 18.30-tól Mások gyerekei (román feliratos), 20.15-től Mission: Impossible, Leszámolás, első rész (magyarul beszélő), 20.30-tól szabadtéri filmvetítés: Moulin Rouge! (román feliratos); csütörtökön: 16 órától Alice Csodaországban (magyarul beszélő) és 16.30-tól románul beszélő, 17.30-tól Muklák kalandok – Bajos bajkeverők (magyarul beszélő), 18 órától Barátnőt felveszünk (magyarul beszélő), 19 órától Kivert kutyák (magyarul beszélő), 20 órától Oppenheimer (magyarul beszélő), 21 órától A Védelmező 3. (román feliratos).

Hitvilág GYÓGYÍTÓ LELKIGYAKORLAT. Sepsiszentgyörgyön a Szent József-plébánián ma kezdődik az október 2-ig tartó öthetes lelkigyakorlat. Mottója: „Az Ő sebei által nyertetek gyógyulást” (Iz.53, 5.). A program 18 órakor szentmisével kezdődik, utána bevezető a témáról a plébánián, kiscsoportos foglalkozás és szentségimádás. A lelki sebek gyógyulásáért imádkoznak. Szervezők: a Szent József-plébánia, Ilyés Zsolt plébános és a sepsiszentgyörgyi medjugorjei imacsoport. Jelentkezni lehet telefonon Kónya Rózánál (0745 088 672) és Tőkés Erzsébetnél (0745 266 997). NYÁRI MISEREND. Sepsiszentgyörgyön a katolikus templomokban a hétköznapi misék rendje augusztus 31-ig még a következőképpen zajlik: a Szent József-templomban hétfőn, szerdán és pénteken 7 órától, kedden, csütörtökön és szombaton 18 órától; a Krisztus Király-templomban hétfőn, kedden és csütörtökön 7.30-tól, szerdán, pénteken és szombaton 18 órától; a Szent Benedek-templomban reggel 8 órától kezdődnek a szentmisék.

Hírdetés

Képernyő TVR1. Ma 15 órától: Hegyi utak várai (4. rész) – Kápolnák a havasokon. A hegyeken átvezető utak jelentőségét nem csak a várak jelezték. A régi, Csíkszépvízről Moldvába vezető gerincút mentén egykor kápolnák álltak. A Pogányhavas kisebbik „előcsúcsán”, a Kis Pogányhavason 1200 méter magasságban található a Szent László-kápolna. Az ettől keletebbre levő Széphavason, az út jobb oldalán pedig a Szent Lélek-kápolna áll. Múltjukról és jelenükről dr. Botár István régésztől tudhatunk meg többet. F Garázszenekarok – Bagossy Brothers Company. Az idén jubiláló gyergyói zenekarral megalakulásuk után fél évvel, 2013 őszén készült riportfilm, melyben az akkor még csupán négy tagból álló banda tagjait ismerhette meg a közönség: a Bagossy testvérpárt, Norbit és Lacikát, valamint Atát, a gitárost otthonukban, Szilárdot, a dobost pedig akkori munkahelyén, egy orgonakészítő műhelyben keresték fel a szerkesztők. F Egyfeszt – tízéves a Bagossy – Idén 10 éves a gyergyói Bagossy Brothers Company zenekar. Az erdélyi közönség előtt a banda a szülővárosában megszervezett összművészeti fesztiválon, az Egyfeszten ünnepelte megalakulásának jubileumát. A fesztivál harmadik kiadása így ez alkalommal bővült egy Hegyilevegő nevű udvarral, amelyben a zenekar tagjai voltak a házigazdák, az elnevezést pedig a Bagossy rajongói oldalról kapta. Minden tag részt vett egy-egy programponttal, Zsombi a Folkudvarban muzsikált, Szilárd dobkurzust tartott, Lacika csillagokat vizsgált, Ata túrát vezetett és Norbi pálinkát kóstoltatott. Emellett felidézték a tíz évvel ezelőtt énekelt dalokat és a gyerekkori kedvenc ételeiket. A riport a Bagossy fiúk mellett bepillantást nyújt az Egyfeszt harmadik kiadásának hangulatába.

Máté Bence előadása Máté Bence világhírű természetfotós Vértelen vadászat című nagyszabású kiállítása augusztus 19-én nyílt meg Sepsiszentgyörgy főterén. A kiállítást Máté Bence személyes előadása zárja szeptember 23-án 19 órától a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében. Jegyeket személyesen a városi jegyirodában (kizárólag készpénzfizetéssel) vagy online az eventim.ro oldalon lehet vásárolni 30 lejért. Diákok és nyugdíjasok kedvezményesen válthatnak jegyet 15 lejért kizárólag a városi jegyirodában.

Röviden TÖRÖK TÁRSALGÁSI KLUB. Gülcan Babir és Sinem Tosun, a Zöld Nap Egyesület törökországi ESC önkéntesei az érdeklődők tudomására hozza, hogy szeptember 11-től minden hétfő délután 18 órai kezdettel újra megszervezik a török társalgási klubot. Részletek a zoldnap.info honlapon. SZORGOS KEZEK. A sepsiszentgyörgyi Szent József-plébánia könyvtárában minden kedden 15 órától kézműves-népművészeti tevékenységre (hímzés, kötés, horgolás, gyöngyfűzés) várja az érdeklődőket a Szorgos Kezek Díszítőművészeti Szakkör. LOMTALANÍTÁS. A Tega Rt. régi bútorokat, gumiabroncsokat, elektronikai hulladékokat, régi ruhákat szállít el ma Vargyason, kedden Bardocon és Erdőfülén, szerdán Székelyszáldoboson és Olaszteleken, csütörtökön Magyarhermányban és Kisbaconban, pénteken Nagybaconban. Az üvegért 5 kilónként egy félliteres sört adnak. HASZNOS TELEFONSZÁM. A sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség a 0739 886 992-es WhatsApp-számon, illetve a 0800 800 767-es ingyenes telefonszámon hívható. INGYENES BICIKLISZÁLLÍTÁS. A Multi-Trans Rt. sugásfürdői járatain bicikli szállítására is lehetőség lesz, az autóbuszokhoz biciklitartó utánfutót csatlakoztatnak. A szolgáltatás kezdetben próbaüzemként elérhető, a próbaidőszakban a bicikliszállítás az utasok számára ingyenes. A Multi-Trans arra kéri utasait, osszák meg tapasztalataikat és észrevételeiket, segítve a szolgáltatás további fejlesztésében. ÖNKÉNTES KÍSÉRŐKET TOBOROZNAK. Az új tanévben is működik Sepsiszentgyörgyön a Lábbusz: önkéntesek szervezett csoportokban gyalog kísérik iskolába a diákokat. A program kezdeményezői a járatok újraindításához, működtetéséhez önkénteseket keresnek. Aki kipróbálná magát a Lábbusz sofőrjeként, a 0744 830 819-es telefonon vagy a [email protected] e-mail-címen jelentkezhet. NYÁRI PROGRAM. A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár szeptember 11-ig nyári órarend szerint várja az olvasókat. A kölcsönző kedden 9–19 óráig, szerdától péntekig 9–17 óráig, szombaton 9–13 óráig; az olvasóterem kedden 12–19 óráig, szerdától péntekig 9–15 óráig (szombaton zárva); a gyermekrészleg kedden 10–19 óráig, szerdától péntekig 10–17 óráig, szombaton 9–13 óráig tart nyitva. A Sport utcai fiókkönyvtár programja nem változik. Ott kedden 12–19 óráig, szerdán 9–15 óráig, csütörtökön 12–19 óráig, pénteken 9–15 óráig, a hónap első és harmadik szombatján 9–13 óráig várják az olvasókat.

Ügyelet GYÓGYSZERTÁR. Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Romulus Cioflec utcai 3-as Hygea gyógyszertár teljesít éjszakai szolgálatot (telefon: 0267 310 110). Kézdivásárhelyen ma a Szabó Jenő utcai Eco (0267 364 974) gyógyszertár a szolgálatos. FOGÁSZAT. Sepsiszentgyörgyön egész héten 9–12 óráig a Sport utca 3. szám, 1/I/1. cím alatti Oral Care rendelőben fogadják a sürgősségi eseteket (telefon: 0267 708 465).


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »