Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Zene

A színház, a zene és a performance határterületein mozgó csapat minden tagja a maga szakterületének elismert művésze. Zenekar: Hegedűs Bori (ének), Frimmel Jakab (billentyű, elektronika), Mihalik Ábel (dob), Paczári Viktor (basszusgitár), Ratkóczi Huba (szólógitár). Rendező: Vecsei H. Miklós. A jegy ára 30, kedvezményesen 15 lej. Jegyek kaphatók a városi kulturális szervezőirodában és az eventim.ro oldalon, utóbbi esetben csak teljes árú belépőt lehet váltani.

VOKÁLSZIMFONIKUS HANGVERSENY. Az eddigi legnagyobb vokálszimfonikus hangversennyel nyitják a jubileumi Szent György Napokat április 23-án, vasárnap 19 órától a Sepsi Arénában. Sepsiszentgyörgy városünnepének nyitórendezvényén Giuseppe Verdi Requiemje csendül fel közel kétszáz művész elő­adásában. Fellépnek a Vox Humana, a Laudate, a Canticorum, valamint a Pro Musica és a Voces kórusok tagjai, hozzájuk csatlakozik a Marosvásárhelyi Filharmónia kórusa. A zenekar tagjai sepsiszentgyörgyi, csíkszeredai, marosvásárhelyi, kolozsvári, nagyszebeni és bukaresti művészek, valamint a Plugor Sándor Művészeti Líceum diákjai. Szólisták: Anda Pop szoprán (Brassó), Sebestyén-Lázár Enikő mezzoszoprán (Sepsiszentgyörgy), Bartos Barna tenor (Budapest), Lőfi Gellért bariton (Sepsiszentgyörgy). Karmester: Werner Gábor (Budapest). Jegyeket a főtéri jegyirodában vagy az eventim.ro oldalon lehet váltani.

 

Színház KOVÁSZNÁN a Művelődési Központban április 22-én, szombaton 19 órától a Pokolsár Egyesület színjátszó csoportja bemutatja Tamási Áron: Vitéz lélek című felújított elő­adását, mellyel magyarországi turnéra készülnek. További információ a Városi Művelődési Ház jegypénztáránál vagy a 0744 364 250-es telefonszámon.

 

Bábszínház CIMBORÁK BÁBSZÍNHÁZ. Ma 18 órától az 1×1 Királyfi című zenés mesejátékot játsszák a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház stúdiótermében (Szabadság tér 1. szám). Rendezte: Dávid Péter. Az elő­adást 5 éves kortól ajánlják. Jegyeket foglalni, az előadással kapcsolatban érdeklődni a 0755 335 400-as telefonszámon, Csüdöm Eszternél lehet.

 

Könyvbemutató Sepsiszentgyörgyön a Székely Nemzeti Múzeum Lábas Házban lévő ideiglenes kiállítóterében ma 17 órától bemutatják László Ferenc Táj és tudomány. Válogatott írások a Székelyföld régészete és a művelődéstörténet köréből című kötetét. A kötet második, bővített kiadása is László Ferenc unokája, László Attila régészprofesszor gondozásában és előszavával jelent meg a kolozsvári Mega Kiadónál 2022-ben. Házigazda: Vargha Mihály múzeumigazgató. Meghívott vendég László Attila, akivel Sztáncsuj Sándor József, a Székely Nemzeti Múzeum régésze, a kötet szerkesztője beszélget. A sepsiszentgyörgyi unitárius egyház tanácstermében április 23-án 16 órától a nőszövetségi szeretetvendégség részeként bemutatják dr. Péter Sándor Fiatalok, még itt vagyunk – asszonyok önvallomásai című könyvét.

Hírdetés

 

Zarándokutak jelzéseinek avatóünnepsége Sepsiszentgyörgy főterén április 22-én, szombaton 15 órakor a városi önkormányzat, a MERT Egyesület és az El Camino Egyesület szervezésében a Mária-út és az El Camino zarándokutak bronzjelzéseinek avatóünnepségére kerül sor. A városi önkormányzat részéről jelen lesz Czimbalmos-Kozma Csaba városgondnok. Várnak minden érdeklődőt.

 

Kézdi Kupa tánc- és tornaverseny A kézdivásárhelyi Kicsid Gábor Sportcsarnokban április 22-én, szombaton 11 órától Kézdi Kupa tánc- és tornaversenyt tartanak. Versenyben Barót, Balánbánya, Kovászna, Nagybacon, Sepsiszentgyörgy, Zágon és Kézdivásárhely táncosai, tornászai. Belépő: 5 lej, tanulók számára a belépés ingyenes. Jegyek elővételben a Tanulók Klubja titkárságán kaphatók.

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész Mozi műsorán ma: 16.15-től Super Mario Bros.: A film (románul beszélő), 16.30-tól A dzsungel könyve (magyarul beszélő), 18 órától Dungeons and Dragons: Betyárbecsület (magyarul beszélő), 18.15-től Renfield (román felirattal), 20 órától John Wick: 4. felvonás (magyarul beszélő), 20.30-tól Egy szép reggelen (román felirattal); szombaton: 11 órától Nyuszisuli – A húsvét-mentőakció (magyarul beszélő) és 11.15-től románul beszélő, 16 órától  Super Mario Bros.: A film (magyarul beszélő) és A tölgy – az erdő szíve (román felirattal), 17.30-tól Avatar: A víz útja (magyarul beszélő), 21 órától Hat hét (románul beszélő), 21.15-től Fortune – Hadművelet (magyarul beszélő); vasárnap: 11 órától A dzsungel könyve (magyarul beszélő), 11.15-től Super Mario Bros.: A film (románul beszélő), 16 órától John Wick: 4. felvonás (magyarul beszélő), 16.15-től Dungeons and Dragons: Betyárbecsület (román felirattal), 19 órától Ahol a folyami rákok énekelnek (magyarul beszélő) és Hadik (román felirattal), 21 órától Boss (románul beszélő), 21.15-től Renfield (román felirattal).

 

Tavaszi Zöld Napok Kézdivásárhelyen A Zöld Nap Egyesület április 21–23. között a Föld napja alkalmából tizenharmadik alkalommal szervezi meg a Tavaszi Zöld Napokat. A mai program: 11 órától szemétgyűjtési akció a Penny Market melletti játszótéren; 16 órakor civil kerekasztal-beszélgetés a Sport Szálló társalgójában a Civilek Háromszékért Szövetséggel (CIVEK) közösen; 18 órától kerékpárverseny a Kicsid Gábor Sportcsarnok melletti téren (jelentkezni a 0766 611 066-os telefonszámon). Szombaton: 11 órától a Kicsid Gábor Sportcsarnokban amatőr asztalitenisz-bajnokság; 19 órától a Vigadó Művelődési Ház dísztermében örmény nemzeti est Alik Mazmanyan és Mariam Evanesyan örményországi ESC-önkéntesek részvételével. Vasárnap: előadások a Vigadó Művelődési Ház dísztermében: 11 órától Borsó Andrea, Fábián Edina, Füstös Orsolya, Keresztes Noémi, Szabó Tímea Barbara (Bod Péter Tanítóképző): Kézdivásárhely mint ökováros; 11.25-től Kocsis Enikő táncoktató: A T(ánc)-vitamin jótékony hatásai; 11.55-től Nagy Lajos fotóművész: Fotózzunk a természetben; 12.30-tól Szántó József mézeskalács-készítő népművész: A hagyományos mézespogácsa fortélyai.

 

Ügyelet GYÓGYSZERTÁR. Sepsiszentgyörgyön mától 20–6 óráig a Gróf Mikó Imre utcai 23-as Farmacom gyógyszertár teljesít éjszakai szolgálatot (telefon: 0267 317 318). Szombaton és vasárnap napközben a bevásárlóközpontokban működő gyógyszertárakat lehet felkeresni. Kézdivásárhelyen ma a Molnár Józsiás utcai Szent Anna (0267 360 015), hétfőtől a Gábor Áron utcai Ambrózia I. (0267 360 608); Kovásznán szombaton 8–12 óráig a Vipera (0267 342 851), szombaton és hétfőn 9–14 óráig (vasárnap zárva) a Farmacom (0267 340 914); Baróton szombaton 9–13 óráig a Kossuth Lajos utcai Hermann (0745 822 449) gyógyszertár a szolgálatos. FOGÁSZAT. Sepsiszentgyörgyön szombaton és vasárnap 9–12 óráig a Sport utca 3. szám, 1/I/1. cím alatti Oral Care rendelőben fogadják a sürgősségi eseteket (0267 708 465). Gyermekfogászati ügyeletet a hét minden napján a Lázár Mihály utca 3. szám alatti Sepsi Centrum Dentalnál tartanak (telefon: 0740 092 561).

 

Röviden PARNASSZUS IRODALMI KÖR.  A sepsiszentgyörgyi unitárius egyház tanácstermében szombaton 18 órától a sárkányrepülés hajdani bajnokára, a faragómesterre, néhai Szabó Józsefre emlékeznek, s felolvasnak verseiből is. A fia, Szabó Miklós hangszerkészítő előadást tart a hangszergyártásról. LOMTALANÍTÁS VIDÉKEN. A Tega Rt. régi bútorokat, gumiabroncsokat, elektronikai hulladékokat, régi ruhákat szállít el ma Középajtán, hétfőn Nagyajtán. Az üve­gért 5 kilónként egy félliteres sört adnak. ÁRAMSZÜNET. Április 22-én, szombaton 8–12 óráig Szotyorban szünetel az áramszolgáltatás. VÁSÁR KOVÁSZNÁN. Kovászna Város Polgármesteri Hivatala és a Kovászna Városi Művelődési Ház szervezésében április 23-án, vasárnap 9 órától megtartják a hagyományos és helyi termékek vásárát a város központjában (Sétatér/Dózsa György park, a Városi Művelődési Ház mellett). Helyi kézművesek és hagyományos termelők jelentkezhetnek Opra-Debreczi Zsombor programfelelősnél a 0757 075 829-es telefonon. ÚTLEZÁRÁS. Tegnaptól lezárták a forgalmat Sepsiszentgyörgyön a Csíki utcában a Grigore Bălan tábornok út és a Romulus Cioflec utca közötti szakaszon. Az útfelújítási munkálatok miatt lezárt útszakaszt a Templom, Erege, Szarvas, Romulus Cioflec utcán át lehet kikerülni, ugyanakkor a lezárás idejére kétirányúvá válik a Templom, Daczó és Vojkán utca.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »