Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Kerekasztal-beszélgetés Kovács László Attilával

Könyvbemutató

ÍRÓ-OLVASÓ TALÁLKOZÓ. A magyar kultúra napja alkalmából szervezett körútján Tompa Andrea kolozsvári születésű, jelenleg Budapesten élő író ma 18 órától Sepsiszentgyörgyön a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében találkozik az olvasókkal. A szerzővel Pieldner Judit irodalomtörténész beszélget. 

 

Zene

HANGVERSENY. Ma 18 órától Sepsiszentgyörgyön az Árkosi Kulturális Központ koncerttermében fellépnek a brassói Transilvania Tudományegyetem zenetagozatának fuvolás diákjai: Ioana Irimescu és Máthé Izabella. Irányító tanár: Filip Ignác egyetemi professzor, zongorán közreműködik Mihaela Pavel. Műsoron: Bach, Tele­mann, Devienne, Mercadante, Doppler, Rei­necke és Miyagi művei. A helyek száma korlátozott, jegyeket előre is meg lehet vásárolni a központ székhelyén, az Olt utca 6. szám alatt 9 és 15 óra között (telefon: 0267 373 651). Egy jegy ára 10 lej. SZIMPLA. Erdélyi turnéján február 3-án 21 órától a sepsiszentgyörgyi Szimplában koncertezik az Álljunk meg! zenekar. A  zenélni vágyó fiatalokból álló, 2020 októberében alakult együttes tagjai: Dénes Magor, Dénes Dorottya, Demeter Gergő, Kisgyörgy Hunor és Novák Dávid.

 

Tánc

HÁROMSZÉK TÁNCEGYÜTTES. Pénteken és szombaton 19 órától Sepsiszentgyörgyön a Háromszék Táncstúdióban látható a Tragédia című új táncszínházi előadás, amelyet a kétszeres Madách-emlék­év apropóján Könczei Árpád rendezésében vitt színre az együttes. Jegyek a központi szervezőirodában kaphatóak.

 

Színház

TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi színház 27-én, pénteken és 29-én, vasárnap 19 órától a nagyteremben, színpadra épített nézőtérrel az Amikor telihold ragyog a turkáló felett című előadást játssza. Írta és rendezte: Radu Afrim, korhatár: 14+. Jegyek a központi jegyirodában kaphatóak.

 

Hírdetés

Képernyő

RTV2. Ma 13 órától: Bukfeszt. Bukaresti gyerekekhez és felnőttekhez is szólt az első alkalommal megrendezett Bukfeszt színházi fesztivál, amelynek az Odeon Színház adott otthont. A seregszemlén a csíkszeredaiak, a székelyudvarhelyiek, a temesváriak, a nagyváradiak és a szatmáriak szerepeltek. Ma a nagyváradiak Öngyilkos című előadása látható.

 

Mozi

A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán ma: 16 órától Avatar 2. – A víz útja (román feliratos), 16.45-től Pinokkió (magyarul beszélő), 18.30-tól A létezés eufóriája (magyar dokumentumfilm, a Magyar Filmnapok keretében), 19.30-tól Hat hét (magyar filmdráma, a Magyar Filmnapok keretében), 20 órától Babylon (magyarul beszélő), 21.15-től Taxisok (román dráma).

 

Hitvilág

ALZHEIMER KÁVÉZÓ. A Dia­kónia Keresztyén Alapítvány szervezésében január 27-én, pénteken 18 órától Alzheimer-kávézó a sepsiszentgyörgyi vártemplom gyülekezeti termében. Téma: Múlt, jelen, jövő.

 

Szűrővizsgálat

Az illyefalvi Pető Fejlesztő- és Képző Központban január 30-án délelőtt ingyenes szűrővizsgálatra kerül sor központi idegrendszeri károsodással élő csecsemők és gyermekek számára. A rendelésen szeretettel várnak minden olyan gyermeket, akinél születése előtt, közben vagy után oxigénhiányos állapot lépett fel, agyvérzést kapott vagy nyílt gerinccel született és ennek következtében mozgáskáro­sodás alakult ki. Továbbá olyan gyermekeket is várnak, akiknek koponyasérülés miatt van mozgáskárosodásuk. A vizsgálat célja, hogy felmérjék a jelentkezők állapotát és döntés szülessen arról, hogy a konduktív pedagógia módszerével fejleszthetők-e. A rendelés eredménye után a konduktorok csoportokat alakítanak ki, a kiválasztott betegek január 30. és február 17. között háromhetes fejlesztőprogramon vehetnek részt Illyefalván. A szűrővizsgálaton előzetes jelentkezés alapján lehet részt venni, telefon: 0724 266 020.

 

Röviden

SZÉKHÁZBEZÁRÁS. Az SZNT kénytelen bezárni a fűtésszámlák miatt sepsiszentgyörgyi székházát. Bármilyen megkeresés lehetséges a 0744 482 417-es telefonszámon.  TOBORZÓ. Kórustagokat toboroz a Kónya Ádám Művelődési Ház égisze alatt működő sepsiszentgyörgyi Cantus Firmus Vegyes Kar, valamint a sepsiszentgyörgyi Magyar Férfidalárda. A nagy múltú kórusok taglétszámnövelés és fiatalítás céljából minden énekelni szerető jelentkezését várják Sepsiszentgyörgyről és a környező településekről.  

 

Ügyelet

GYÓGYSZERTÁR. Sepsiszentgyörgyön 20–6 óráig a Sajtó utcai Transfarm (telefon: 0267 315 136) gyógyszertár teljesít éjszakai szolgá­latot, Kézdivásárhelyen ma a Dózsa György utcai Ambrózia II. gyógyszertár a szolgá­latos.  


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »