Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Hitvilág

A nyitó szentmisét ma 18 órától Böjte Csaba ferences szerzetes, a záró szentmisét december 1-jén a Mária Rádió műsorigazgatója, Karácson Tibor mutatja be. Mindkét szentmisét élőben közvetítik. A tanúságtételek és beszámolók videóit a RomKat.ro, a Sepsiszentgyörgyi Medjugorjei Imacsoport, valamint a Mária Rádió Erdély Facebook-oldalon lehet követni. A videók hanganyagai reggel fél nyolckor és este negyed tízkor hallhatók a rádióban. ÖRÖKÖS SZENTSÉGIMÁDÁS. A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap az alsócsernátoni templomban, pénteken a futásfalvi templomban tartanak örökös szentségimádási napot. ŐSZI CSALÁDI NAP BABA-MAMA BÖRZÉVEL. A sepsiszentgyörgyi vártemplomi gyülekezet szeretettel vár kicsiket és nagyokat a november 5-én 11 és 15 óra között tartott családi napra a Vártemplom új gyülekezeti termében és udvarán. Nyílt vallásórával, sok énekléssel, mondókázással, kézműveskedéssel, óriás palacsintával, tombolával, kinti-benti társasjátékokkal, könyvvásárral és még sok meglepetéssel készülnek. A börzén lehetőség lesz az őszi-téli baba- és gyermekruhatár és a játékkészlet felújítására, kiegészítésére.

Színház TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. Ma 19 órától Sepsiszentgyörgyön a nagyteremben Stefan Arsenijević–Srđjan Koljević–Bojan Vuletić: Szerelem és más büntények (rendező: Theodor-Christian Popescu). Korhatár: 14+. Jegyek a központi jegyirodában, illetve a biletmaster.ro oldalon kaphatóak. A jegyiroda ma 9–16 óráig és a kezdési időpont előtti órában tart nyitva.

Bábszínház A Cimborák Bábszínház november 5-én, szombaton 11 órától az 1 × 1 Királyfi című zenés mesejátékát játssza  (rendező: Dávid Péter). Az ötéves kortól ajánlott előadás helyszíne a Cimborák Bábszínház stúdióterme (Szabadság tér 1. szám). Jegyeket foglalni, az előadással kapcsolatban érdeklődni a 0755 335 400-as telefonszámon Csüdöm Eszternél lehet.

Magyar Animációs Napok Sepsiszentgyörgyön A magyar animáció napja (október 28.) alkalmából négynapos esemény kezdődött november 2-án a sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet és a Magyar Művészeti Akadémia szervezésében. A november 5-én záródó esemény mai programja: 16.30 órától animációs műhelymunkák Péterffy Zsófia és Klingl Béla animációs rendezők vezetésével a Gyermekek és Tanulók Palotájában; 19 órától Klingl Béla: SFX – speciális effektek a magyar filmművészetben, vetítés és beszélgetés a Művész moziban. Pénteken a Művész moziban 17 órától Klingl Béla Boxi mesék animációs filmjeinek a vetítése, majd beszélgetés, közönségtalálkozó; 18 órától Péterffy Zsófia animációs filmjeinek a vetítése, utána beszélgetés, közönségtalálkozó; 18.45-től a Partiumi Keresztény Egyetem (Nagyvárad) hallgatóinak animációit bemutatja Balázs Zoltán vezetőtanár; 19.30-tól kerekasztal-beszélgetés Az animációs filmek jelene és jövője címmel, meghívottak: Péterffy Zsófia, Klingl Béla, Balázs Zoltán animációs alkotók, moderátor Pál Béla Vendel animációs oktató.

Tánc TÁNCTANFOLYAM. Argentin­tangó-tanfolyam indul kezdők számára Sepsiszentgyörgyön. Foglalkozás minden csütörtökön. Jelentkezni a 0740 254 545-ös telefonon. A BEKECS NÉPTÁNCSZÍNHÁZ legújabb előadása, Örkény István Tóték című tragikomédiájának néptáncszínházi feldolgozása november 4-én, pénteken 19 órától tekinthető meg Kovásznán  a Művelődési Központban. Jegyár: 20 lej. Helyfoglalás, további információk a 0744 364 250-es telefonon. Rendező-koreográfus: Györfi Csaba. Az előadás megtekintése 14 éven aluliak számára nem ajánlott. NÉPZENE- ÉS NÉPTÁNCTALÁLKOZÓ. Árusítják a jegyeket a november 11–12-én zajló 32. sepsiszentgyörgyi Népzene- és néptánctalálkozóra. A találkozó egész napos programsorozatát a Sepsi Arénában tartják november 12-én. Egy nappal korábban filmvetítésre, táncelőadásra és táncházba várják az érdeklődőket. A Háromszék Táncegyüttes és a Lajtha László Alapítvány közös rendezvényének kiemelt meghívottja a Duna Művészegyüttes, amely két előadással lép fel a találkozón: november 11-én 19 órától a Makovecz Imre emlékére készült Héttorony című produkciót mutatja be a Tamási Áron Színházban, november 12-én 20 órától a Sepsi Arénába várják a nézőket a Szerelmünk, Kalotaszeg című előadásra. A részletes program elérhető a hte.ro honlapon, jegyek vásárolhatóak a központi jegyirodában és a programok helyszínén.

Hírdetés

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán ma: 16.30-tól Minyonok: Gru színre lép (magyarul beszélő), 17 órától Mrs. Harris Párizsba megy (magyarul beszélő), 18.15-től Amszterdam (román feliratos), 20.45-től The Woman King – A harcos (román feliratos), Ártatlanok (román feliratos).

Könyvbemutató November 5-én, szombaton 19 órakor a gelencei kultúrotthonban Tamás Sándor, a Kovászna Megyei Tanács elnöke és Nagy Zoltán történész bemutatja az Előre az Úz völgyében című kötetet. Az eseményen fellép a Gelencei Férfi Dalárda, valamint levetítik a Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete pályázatának díjnyertes alkotását, Kátai Edit és Petke László Úz-völgyi mementó című filmjét.

Megemlékezés Barcaföldváron Koszorúzással egybekötött megemlékező istentiszteletet tartanak – immár huszonharmadszor – az egykori barcaföldvári fogolytábor helyén létesült emlékkertben a nemzeti gyásznapon, november 4-én 15.30 órától.

Dr. Almási Kitti a Traccs legújabb vendége Dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológus, meg­annyi könyv szerzője, számos rádióműsor, magazin és tévécsatorna rendszeres szakértője. Korunk egyik legismertebb specialistá­jával a Magyarországon is nagy sikernek örvendő Traccs előadás-sorozatban találkozhatnak az érdeklődők Sepsiszentgyörgyön ma 19 órától a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében. Kapunyitás: 18.30 órától. Az esemény moderátora: Máthé Kincső.

9. Székföldi Magyar Napok A hidvégi református templomban november 6-án, vasárnap 13 órakor veszi kezdetét az idei 9. Székföldi Magyar Napok rendezvénysorozata. Igét hirdet Ferenczy Miklós nyugalmazott esperes, majd megnyitja a Gy. Szabó Béla (1905–1985): Színek és fények című emlékkiállítást. Az ünnepséget a Kájoni Consort régizene-együttes előadása zárja.

Röviden MEGHALLGATÁS. November 7-én, hétfőn 10 órától Sepsiszentgyörgyön a Kovászna megyei prefektúra épületében meghallgatást tart a nép ügyvédje és a gyermekek ügyvédje. Az ombudsmanhoz magyarul is lehet fordulni, a szolgáltatás ingyenes.

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Császár Bálint utcai Farma-Line (telefon: 0367 412 103), Kézdivásárhelyen ma a Gábor Áron utcai Richter Gedeon (0267 362 280) gyógyszertár teljesít szolgálatot.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »