Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Könyvbemutató

Kiállítás

GYÖRKÖS 100 KIÁLLÍTÁS BARÓTON. A sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet, az EMKE Györkös Mányi Albert Emlékháza, valamint Erdővidék Múzeuma szervezésében Györkös Mányi Albert (1922–1993) festőművész életmű-kiállításának megnyitójára kerül sor ma 18 órakor Erdővidék Múzeumában (Barót, Kossuth Lajos utca 158. szám). A kiállítást méltatja Demeter László, a múzeum vezetője, Hoffmann Edit ny. muzeológus, Kós Katalin, az EMKE Györkös Mányi Albert Emlékházának vezetője, az emlékév fő szervezője, Szebeni Zsuzsanna, a sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet vezetője, a kiállítás kurátora, az emlékév társszervezője.

 

Színház

DBUTANT FESZTIVÁL. A sepsiszentgyörgyi Andrei Mureșanu Színház (TAM) és a Konstancai Állami Színház (TSC) által szervezett DbutanT fesztivál és verseny 7. kiadása zajlik a héten Sepsiszentgyörgyön. Öt alkotó száll versenybe a következő előadásokkal: ma 19 órától Brainstorm – díszlettervező: Ana Maria Mănăilă, szerdán 19 órától Black Box – díszlettervező: Cosmin Stancu.

A verseny első szakasza, a DbutanT Nemzetközi Szcenográfiai Program szeptember 24-én ért véget Konstancán. A konstancai fordulóban a DbutanT versenyzői által készített installációk közül néhány alkotás Sepsiszentgyörgyön lesz kiállítva a héten. Ezek közé tartozik a főtéren felállított Metamorfózisok című installációs és fotókiállítás, később a Maria Miu jelmezkiállítás az Árkosi Kulturális Központban és az Élő szobrok installáció Diana Sav jelmezeivel szintén a főtéren.

M STUDIO. A sepsiszentgyörgyi mozgásszínház szerdán 19 órától a Háromszék Táncstúdióban [email protected] című előadását játssza. Koncepció, koreográfia: Fren_Ák, korhatár: 18+

22-én, szombaton 18 órától a Háromszék Táncstúdióban Reverse Discourse – a bukaresti Linotip Független Koreográfiai Központ vendégelőadása (koreográfia: Ioana Marchidan)

23-án, vasárnap 18 órától a Háromszék Táncstúdióban Omen – a bukaresti Linotip Független Koreográfiai Központ vendégelőadása (koreográfia: Arcadie Rusu). Jegyek a központi jegyirodában, illetve a biletmaster.ro oldalon kaphatóak. A jegyiroda hétfőtől csütörtökig 9–16, pénteken 9–13 óráig tart nyitva, előadásnapokon a kezdési időpont előtt egy órával nyitnak.

 

Tánc

Sepsiszentgyörgyön a Tamási Áron Színház előcsarnokában október 20-án, csütörtökön táncházra kerül sor, amely táncoktatással kezdődik 20 órától. Podholiczky Rebeka aRáhel és Szvinyuk Sándor házigazdák szatmári táncokat oktatnak. Muzsikál a Heveder Banda és a Folker együttes. A belépés ingyenes.

Hírdetés

 

Mozi

A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán ma: 16.30-tól Minyonok: Gru színre lép (magyarul beszélő) és 16.45-től románul beszélő, 18.15-től Amszterdam (román feliratos), 18.30-tól Mirciu­lică (román vígjáték), 20.30-tól Éjszakai átutazók (román feliratos francia dráma), 20.45-től Medieval (román feliratos).

 

Hitvilág

TÁMOGATÓCSOPORT. Szenvedélybetegeket és hozzátartozóikat várják ma 18 és 20 óra között Sepsiszentgyörgyön a szemerjai református egyházközség könyvtártermébe.  MEGÁLLNI ÉS GYÓGYULNI. A Gyulafehérvári Caritas Ki-Út programja, a Segítőnővérek közössége és a magyarországi Katolikus Alkoholistamentő Szolgálat lelkigyakorlatot szervez szenvedélybetegeknek és hozzátartozóknak október 27–30. között Székely­udvarhelyen a Szent Pió Lelkigyakorlatos Házban. Érdeklődni és jelentkezni Ambrus Hajnalnál lehet október 21-ig a 0737 300 980-as telefonszámon vagy a [email protected] e-mail-címen.

 

Tortoma Önképzőkör A baróti Művelődési Ház Bodosi Dániel Termében ma 19 órától Tündérkert a hegyek között címmel Székely Árpád földrajztanár (Székelyudvarhely) tart vetített képes elő­adást A Kárpátok kiemelt és kevésbé ismert természeti kincseiről címmel. A helyszínen az előadó azonos című fotóalbuma is megvásárolható. Házigazda: Demeter Zoltán művelődésszervező.

 

Ingyenes ügyintézés Szárazajtán Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének munkatársai október 19-én, szerdán 16–18 óráig Száraz­ajtán a tanács épületében fogadják az érdeklődőket. Az igénylőknek összeállítják a magyar állampolgársági kérelmüket, segítenek a gyerekek, házasságok és halálesetek anyakönyvezésében, a hadifogságban elvesztett szülők és élettársak után járó kárpótlás kérvényezésében, illetve anyasági és életkezdési támogatással kapcsolatos kérdésekben.

Aki Háromszéken szeretné beadni az említett kérelmeket anélkül, hogy Csíkszeredába kellene utaznia, keresse fel hétfőtől csütörtökig 8–16, pénteken 8–14 óráig az RMDSZ sepsiszentgyörgyi (Martinovics Ignác utca 2. szám, a Beör-palota első emelete, telefon: 0735 610 100), kovásznai (Szabadság utca 12. szám, telefon: 0734 639 897), kézdivásárhelyi (Apafi Mihály utca 1. szám, telefon: 0721 297 540), baróti irodáját (Szabadság utca 19-es th., 4B lh., telefon: 0742 174 168).

 

Röviden

IVÓVÍZ. A nyomóvezetékre való rácsatlakozás miatt ma 8–17 óráig szünetel az ivóvíz-szolgáltatás Sepsiszentgyörgyön a József Attila, a Dózsa György (tömbházakat is beleértve), a Bolyai János (a tömbházakban is), a Virág, a Budai Nagy Antal, az Erdő, a Zöld Péter, a Villa, valamint a Csorgó utcában. SZORGOS KEZEK. A sepsiszentgyörgyi Szent József-plébánia könyvtártermében ma 15 órától kézműves-népművészeti tevékenységre (hímzés, kötés, horgolás) várja az érdeklődőket a Szorgos Kezek Díszítőművészeti Szakkör.  LOMTALANÍTÁS. A Tega Rt. ma Lemhényben, szerdán Kézdialmáson és  Csomortánban gyűjti a háztartásokban fölöslegessé vált tárgyakat, régi bútorokat, matracokat, gumiabroncsokat stb. Az üvegszüret keretében 5 kg leadott üvegért fél liter sört adnak.

 

Ügyelet

Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Gróf Mikó Imre utcai Dona (telefon: 0367 409 392), Kézdivásárhelyen ma a Gábor Áron utcai Ambrózia I. (0267 360 608) gyógyszertár teljesít szolgálatot.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »