Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Könyvbemutató

Tortoma Önképzőkör A baróti művelődési ház Bodosi Dániel Termében ma 19 órától az évadnyitó (527.) találkozón Erdővidék 1300 – Negyedszázad a kistérség közéletében címmel kerekasztal-beszélgetésre kerül sor a 25 éves Erdővidék hetilap szerkesztőivel, munkatársaival. Házigazda: Demeter Zoltán művelődésszervező.

Zene KOVÁSZNÁN A KALÁKA. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány és Böjte Csaba meghívására erdélyi turnéra indult a Kaláka. A kétszeres Kossuth-díjas együttes Három székláb című, gyerekeknek szóló műsorát a Kovásznai Művelődési Központban ma 18 órától adja elő. A műsor az együttes legkedveltebb gyerekdarabjaiból áll. Az eddig több mint harminc lemezt készítő együttes tagjai: Gryllus Dániel (fúvós hangszerek, citera, ének), Gryllus Vilmos (cselló, gitár, ének), Radványi Balázs (mandolin, gitár, ukulele, brácsa, ének) és Becze Gábor (bőgő, ének). KAMARAZENE. Október 5-én, szerdán 18 órától rendkívüli kamarazene-koncertre kerül sor az Árkosi Kulturális Központban (Sepsiszentgyörgy, Olt utca 6. szám). Fellépnek a brassói egyetem zenetanárai: Alina Nauncef (hegedű) és Anca Preda (zongora). Műsoron: Edvard Grieg szonátái zongorára és hegedűre. Egy jegy ára 20 lej.

7. Székelyföldi Grafikai Biennálé Október 5. és 7. között kerül sor Sepsiszentgyörgyön és Csíkszeredában a 7. Székelyföldi Grafikai Biennálé megnyitójára, díjátadó ünnepségére és kísérőrendezvényeire. Október 5-én, szerdán 17 órától nyitják meg a 6. Székelyföldi Grafikai Biennálé fődíjasa, Mettrai Pongchomporn thaiföldi művész egyéni kiállítását Sepsiszentgyörgyön a Lábas Házban. A kiállítást Vargha Fruzsina, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere, művészettörténész nyitja meg. Ugyanaznap 19 órától A madár él / Baász Imre – tanútörténetek és a nyomtatás gondolata – kiállításmegnyitó a Magma Kortárs Művészeti Kiállítótérben. A kiállítást Miklósi Dénes és Koter Vilmos képzőművészek, valamint a Magma Kortárs Művészeti Kiállítótér munkatársai rendezték.

Kiállítás GERBER PÁL-KIÁLLÍTÁS SEPSISZENTGYÖRGYÖN. A Székely Nemzeti Múzeum ideiglenes kiállítóhelyén, a Lábas Ház Pincegalériájában Gerber Pál Munkácsy-díjas festőművész Ami lehúz, és ami fölemel című tárlatának megnyitójára kerül sor ma 17 órától. A kiállítást megnyitja: Ungvári-Zrínyi Kata művészettörténész. Kurátor: Ferencz Zoltán, a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ vezetője.

Hírdetés

Színház TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi színház a nagyteremben ma 18 órától Tamási Áron Hullámzó vőlegény című darabját játssza Albu István rendezésében. VENDÉGELŐADÁS. Az idei évad egyik kiemelt eseménye a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának vendégjáték-sorozata: október 6–8. között naponta 18 órától a Sardar Tagirovsky által rendezett Raszputyin előadást láthatja a sepsiszentgyörgyi közönség a Tamási Áron Színház nagytermében. Szőcs Géza drámája egy történelmi látlelet kollektív európai és globális lelkiismeretünkről, mely az ukrajnai háború tükrében aktuálisabb, mint valaha. JEGYEK a központi jegyirodában, illetve a biletmaster.ro oldalon kaphatóak. A jegyiroda hétfőtől csütörtökig 9–16, pénteken 9–13 óráig tart nyitva, előadásnapokon a kezdési időpont előtt egy órával nyitnak. OSONÓ SZÍNHÁZMŰHELY. Október 5-én, szerdán 19 órakor Sepsiszentgyörgyön a Plugor Sándor Művészeti Líceum B. Angi Gabriella Drámatermében lesz látható az Osonó Színházműhely Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadása (rendező: Fazakas Misi). A helyek korlátozott száma miatt helyfoglalás szükséges a [email protected] e-mail-címen.

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán ma: 16 órától Minyonok: Gru színre lép (magyarul beszélő) és 16.30-tól románul beszélő, 18 órától Avatar (magyarul beszélő), 18.15-től Utama (román feliratos), 20 órától Ahol a folyami rákok énekelnek (román feliratos), 21 órától Miután boldogok leszünk (magyarul beszélő).

Hitvilág RÓZSAFÜZÉR ZARÁNDOKLAT. Október 3–7. között Sepsiszentgyörgyöt körülölelő Rózsafüzér zarándoklatot szerveznek a város öt katolikus templomában, illetve a templomok közötti útszakaszokon. Az imalánc célja a város megújulása és békéje. A zarándoklat minden este a hat órai szentmisét követően kezdődik. Ma az őrkői Világ Királynője templomtól a Csíki utcai Szent Gellért római katolikus templomhoz, szerdán a Csíki utcai Szent Gellért-templomtól az Állomás negyedi Szent Benedek-templomig tart az imamenet. TÁMOGATÓCSOPORT. Szenvedélybetegeket és hozzátartozóikat várják ma 18 és 20 óra között Sepsiszentgyörgyön a szemerjai református egyházközség könyvtártermébe.

Ingyenes ügyintézés Sepsiszentkirályban Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének munkatársai október 5-én, szerdán 16–18 óráig Sepsiszentkirályban a kultúrotthonban fogadják az érdeklődőket. Az igénylőknek összeállítják a magyar állampolgársági kérelmüket, segítenek a gyerekek, házasságok, halálesetek anyakönyvezésében, a hadifogságban elvesztett szülők és élettársak után járó kárpótlás kérvényezésében, illetve anyasági és életkezdési támogatással kapcsolatos kérdésekben. Aki Háromszéken szeretné beadni az említett kérelmeket, anélkül, hogy Csíkszeredába kellene utaznia, keresse fel hétfőtől csütörtökig 8–16, pénteken 8–14 óráig az RMDSZ sepsiszentgyörgyi (Martinovics Ignác utca 2. szám, a Beör-palota első emelete, telefon: 0735 610 100), kovásznai (Szabadság utca 12. szám, telefon: 0734 639 897), kézdivásárhelyi (Apafi Mihály utca 1. szám, telefon: 0721 297 540), illetve baróti irodáját (Szabadság utca 19-es th., 4B lh., telefon: 0742 174 168).

Röviden LOMTALANÍTÁS. A Tega Rt. ma Szentkatolnán és Imecsfalván, szerdán Kézdimárkosfalván, Kézdimartonfalván és Hatolykán gyűjti a háztartásokban fölöslegessé vált tárgyakat, régi bútorokat, matracokat, gumiabroncsokat stb. IVÓVÍZ. A Közüzemek Rt. értesíti a fogyasztókat, hogy október 5-én 8–15 óráig Gidófalván és Étfalvazoltánban, október 7-én 8–15 óráig Fotosmartonoson és Angyaloson az ivóvízhálózat mosatását végzik. SZORGOS KEZEK. A sepsiszentgyörgyi Szent József-plébánia könyvtártermében ma 15 órától kézműves-népművészeti tevékenységre (hímzés, kötés, horgolás) várja az érdeklődőket a Szorgos Kezek Díszítőművészeti Szakkör. SZÍVÜNK NAPJA. A szívbetegek sepsiszentgyörgyi egyesülete összejövetelt tart a szívünk napja alkalmából október 6-án, csütörtökön 17 órától a Gyermekjogvédelem épületében.

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Gróf Mikó Imre utcai 392-es Dona (telefon: 0372 409 392), Kézdivásárhelyen ma a Nicolae Bălcescu utcai Salvator (0267 362 961) gyógyszertár teljesít szolgálatot.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »