Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Könyvbemutató

KATALÓGUS. A Székely Nemzeti Múzeum szervezésében Sepsiszentgyörgyön a Lábas Házban ma 18 órától Szőcsné Gazda Enikő muzeológus ismerteti a KEGYESSÉG és/vagy reprezentáció. Erdély református öröksége című, a reformáció 500. évfordulójára készített kiállítás katalógusát, melyet Kovács Mária Márta és T. Horváth Iringó művészettörténészek, valamint Tóth Levente és Ősz Sándor Előd levéltáros egyháztörténészek állítottak össze. SIKLI LÁSZLÓ Kísértés vagy belső parancs? című könyvének interjúval egybekötött sepsiszentgyörgyi bemutatóját pénteken 18 órától tartják az unitárius templomban, ahol Benedek Mihály József beszélget a szerzővel. SÜTEMÉNYESKÖNYV. Sepsiszentgyörgyön az M&M cukrászdában (Csíki utca 7. szám) pénteken 18 órakor bemutatják az Édes ízek Székelyföldről című süteményeskönyvet. LEVELESKÖNYV. Sepsiszentgyörgyön a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termében szombaton 17 órától és Zabolán a kastély rendezvénytermében vasárnap 17 órától bemutatják az Édes Imrém! Lelkem, Márikóm! – Gróf Mikó Imre és felesége, Rhédey Mária grófnő leveleskönyve 1848–1849-ből című könyvet.

Kopjafa Gaál Sándor tiszteletére Sepsiszentgyörgyön a Tanulók Háza udvarán a Bi-Pi-emlékmű mellett október 1-jén, pénteken 15 órától Gaál Sándor, a Romániai Magyar Cserkészszövetség egykori elnöke és a 14-es számú Dr. Kovács Sándor Cserkészcsapat alapítója emlékére kopjafát lepleznek le és szentelnek meg. Várnak minden érdeklődőt.

Képernyő ERDŐVIDÉK TÉRSÉGI TELEVÍZIÓ. A mai műsor: 19.30 Alzhei­mer Café Erdővidéken – a Diakónia Keresztyén Alapítvány elindította segítő programját a demens betegeket ápoló családtagok, hozzátartozók részére. 19.53 Gonosz idők – megemlékezés Szárazajtán. 20.24 Megújult az óvoda- és iskolaépület Középajtán a Kárpát-medencei Óvodafejlesztő Program részeként. 20.53 A honvédség bevonulásának 81. évfordulója. 21.23 Augusztusi és szeptemberi tanácsülés Baróton. A műsorok visszanézhetők az Erdovidektv YouTube- csatornán és az erdtv.com internetes portálon.

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán ma: 16 órától Az emberi hang (román felirattal), 16.30-tól Lux Aeterna (román fel­irattal), 17 órától és 20.15-től 007 Nincs idő meghalni (magyarul beszélő) és 17.30-tól román felirattal. Telefon: 0787 526 102, honlap: arta.cityplex.ro.

Hitvilág KRISZTUS KIRÁLY-TEMPLOM. Pénteken 17 órától a szentség­imádást  a Rózsafüzér Társulat tagjai vezetik. 22 órától az altemplomban virrasztás lesz, mely 6.30-kor szentmisével zárul. A virrasztást az Erdélyi Mária Rádió közvetíti. Vasárnap a szentmisék 9, 11 és 18  órától kezdődnek. SZENT JÓZSEF-TEMPLOM. Új miserend lép érvénybe októbertől: vasárnap 8, 10, 12 és 18 órától, hétköznap 7 órától kezdődnek a szent­misék.

Hírdetés

Konferencia a bántalmazott édesanyákért A Diakónia Keresztyén Alapítvány gyermekjóléti és családsegítő ágazata Sepsiszentgyörgyön az Írisz Házban ma 18 órától Konferencia a bántalmazott édesanyákért címmel tart rendezvényt. Olyan szakembereket és intézményképviselőket hívtak meg, akik tanácsokkal tudják ellátni a bántalmazott édesanyákat vagy az azokat segíteni kívánó személyeket.

Holnemvolt Székelyföldi Mesefesztivál SEPSISZENTGYÖRGY. A Bod Péter Megyei Könyvtárban ma 17 órától dr. Kádár Annamária mesepszichológus, dr. Zalka Csenge Virág nemzetközi mesemondó és Szabó Enikő meseterapeuta, mesemondó közös előadásával és élőszavas mesemondással ünneplik meg a népmese napját. A rendezvény címe: Mit tudnak a mesék a rugalmas alkalmazkodóképességről? Reziliencia a népmesékben. A mesefesztivál minden programja, így ez az előadás is előzetes regisztrációhoz kötött. További információk a facebook.com/holnemvoltmese linken az események címszó alatt találhatóak. KÉZDIVÁSÁRHELY. A Vigadó Művelődési Ház dísztermében ma 10 órától és 11.30-tól Szabó Enikő: Mesematek, 18 órától a Vigadó Moziban Székelyföldi Legendárium (első évad); pénteken 10 órától Szabó Enikő: Hol a te birodalmad?, 12 órától Égvilág: A medve nem játék, 14 és 18 órától a Vigadó moziban Legendárium – Tisza mondája (bemutató). Jegyár: 5 lej. KOVÁSZNA. A Kovásznai Művelődési Központban 0–4. osztályosoknak ma 11 órától Mirela Rotundu-Cojocaru mesemondó román nyelvű előadása; pénteken 10 és 11 órától magyar nyelvű mesefoglalkozás Csavar-Mátis Katalin meseterapeutával.

Mesélő Háromszék A kisbaconi Benedek Elek Emlékháznál a magyar népmese napján, ma veszi kezdetét a Mesélő Háromszék rendezvénysorozat: 15 órától köszöntőbeszédek, 15.15-től A csillagszemű juhász Benkő Éva mesemondó előadásában, 15.30-tól Mesemécses újratöltve, 16 órától a Cimborák Bábszínház A buták versenye című, Benedek Elek meséi alapján készült játéka. Pénteken: Sepsiszentgyörgyön 10 és 12 órától a Fabók Mancsi Bábszínháza előadásában A székely menyecske és az ördög a Cimborák Bábszínház stúdiótermében, 13 és 18 órától az Udvarhely Néptáncműhely előadásában Világszép nádszálkisasszony a Háromszék Táncstúdióban.

Apróhirdetések, gyászjelentők Értesítjük hirdető ügyfeleinket, hogy a Háromszék nyomtatott változatában az apróhirdetést, a gyászjelentőt, a részvétnyilvánítást és a megemlékezést online, bankkártyás fizetéssel is elfogadjuk. Az új rendszer a következőképpen érhető el: a www.3szek.ro honlapon kattintson az Online apróhirdetések menüre/bannerre, töltse ki a megfelelő mezőket a hirdetés szövegével, válassza ki a megjelenés dátumát – ismétlődő hirdetés esetén a dátumokat –, és a lap alján kattintson a „Megrendelés küldése a korrektúrához” gombra. Kollégáink a megadott e-mail-címre visszaküldik a javított szöveget, azt ellenőrizze, majd a „Megrendelem” gombra kattintva bankkártyával fizetheti ki a visszaigazolt összeget.

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Sajtó utcai Transfarm (telefon: 0267 315 136, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); Kézdivásárhelyen ma a Gábor Áron utcai Richter Gedeon (0267 362 280) gyógyszertár teljesít szolgálatot.

Röviden LOMTALANÍTÁSI KARAVÁN. Ma és pénteken Kézdiszentléleken gyűjti a Tega Rt. a szelektív hulladékot. A lomtalanítási programban 5 kg leadott üvegért 0,5 liter sör jár, az elektronikai hulladék ellenértékét továbbra is levonják a számlából. Ócska bútort, fölöslegessé vált tárgyakat, gumiabroncsokat és minden más limlomot ingyenesen szállítanak el. ERDÉLYI SZÁSZ OKToBERFEST. A Erdélyi Szász Törzs­asztal mini-oktoberfestjét október 1-jén 19 órától a Sugás Kertben tartják. Minden német nyelvű érdeklődőt szívesen várnak. További információk a stammtisch.ro honalpon. ELMARAD az Aranyszívek Nyugdíjas Egyesület október 2-ra, szombatra hirdetett idősek napi rendezvénye a sepsiszentgyörgyi Park vendéglőben. ISMERKEDÉS KÖZLEKEDÉSI SZABÁLYOKKAL. Augusztus végén a  hAjtás Ifjúsági Egyesület a nagyajtai és középajtai fiatalok közös elhatározásából, tenni akarásából jött létre. A civil szervezet első programját október 2-án Nagyajtán az iskolapályán tartja, amelynek témája a tanulók alapvető közlekedési szabályokra való tanítása. A résztvevőket kérik, vigyenek biciklit magukkal.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »