Mi Hazánk: veled vagyunk, Varsó!

Mi Hazánk: veled vagyunk, Varsó!

A Mi Hazánk Mozgalom élénk figyelemmel és mély döbbenettel szemléli a lengyelországi eseményeket, ahol a szélsőbaloldali felforgatóknak, az "antifasiszta" csoportoknak már ahhoz is van merszük, hogy nyílt fizikai agresszió formájában támadják azt, ami Európát történelme folyamán igazán naggyá tette, a kereszténységet – írja közleményében Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke. Alább a folytatás

Mint látjuk, templomokat támadnak és rongálnak meg, szentmiséket zavarnak meg, imádkozókra rontanak rá, az ilyen eseteknek már sérültjei is voltak. Amennyire felháborodva látjuk, mit művelnek ezek a hazátlan elemek, olyannyira csodálattal adózunk azon bátor patrióták és fociszurkolók előtt, akik a többszörös túlerővel szemben, testi épségüket sem kímélve védelmezik Lengyelország és Európa keresztény örökségét. Ők ma a lengyel nemzet és kontinensünk hősei, felrázó példájuk legyen útmutatás számunkra és üzenet mindazoknak, akik létünkre törnek, hogy nem hagyjuk magunkat. Sem Varsóban, sem Budapesten. A hagyományos és több évszázados, mély és elszakíthatatlan lengyel-magyar barátság szellemében szolidaritást vállalunk Lengyelországgal, és erőt kívánunk nekik ahhoz, hogy küzdelmüket győzelmesen fejezzék be – zárul a pártelnök közleménye.

Mint azt korábban megírtuk, egy múlt hét csütörtöki alkotmánybírósági döntés a magzati élet védelmében foglalt állást Lengyelországban. A taláros testület megerősítette egy 1997-es ítéletét, amely szerint az emberi lény a születés előtti szakaszban is élethez való joggal rendelkezik. Ennek alapján a bírák alkotmányellenesnek találták az 1993-as magzatvédő törvényben foglalt abortusztilalom alóli egyik kivételt, amely az áldott állapot bármelyik szakaszában lehetővé tette a magzatgyilkosságot.

Ez bőszítette fel a halálpártiakat, akik napok óta dühöngenek Lengyelországban. A liberális, anarchista, homoszexuális stb. csőcselék azt akarja, hogy az abortusz "korlátlanul legyen elérhető", és követelik a kormány leváltását is.

Szélsőbaloldali támadás a varsói Szent András-templom ellen:

Aggressive left wing attacked the church on Pl. Three Crosses. IN #StrażNarodowa bottles are thrown. We’ve got wounded. The police are totally not doing it. We are calling for help! Come to the Church of St. Alexander https://t.co/EVcmoDTgjg

— Maurice Joseph Maglaquí Almadrones (@TheCatSaysMao) October 26, 2020

A betörést a Nemzeti Gárda nevű, hazafias katolikus civil szervezet és több fővárosi fociklub szurkolója akadályozta meg:

Hírdetés

Zamieszki na Placu Trzech Krzyży. pic.twitter.com/5HrMcGovmS

— Marcin Terlik (@MarcinTerlik) October 26, 2020

Translation:
VICTORY!
Thank you to everyone who was at Pl. Trzech Krzyży and #StrazNarodowa to defend the church against attacks from the extreme left. All those who could not be and want to help, I encourage you to support the screenshot: https://t.co/6OzxXsJa42 https://t.co/9ZbYGmcaRz

— Marta🇵🇱🇳🇿🇺🇸 (@HGCMarta) October 27, 2020

A tüntetéseken sok vulgáris jelszó hallatszik, a felforgatók több helyen templomokra támadtak, megzavarták az ünnepi szentmiséket, számos templom falát az "Abortusz OK" jelszóval firkálták össze, sértő kiáltásokat intéztek hívek, papok felé. Poznanban megrongálták Szent II. János Pál pápa emlékművét is.

(Kuruc.info)

Korlátlan magzatgyilkolászásért tüntetnek tízezrek Varsóban

Több lengyel városban megbénították a közlekedést az abortuszpárti tüntetők

Buzik is tüntettek az "abortuszhoz való jogért" Lengyelországban – misét szakítottak félbe, híveket inzultáltak

Élet- és halálpártiak harca Lengyelországban


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »

Hírek

Legújabb hírek