Mi Hazánk: védje rendőr a Horthy-szobrot! – A rongálót azonosították

Mi Hazánk: védje rendőr a Horthy-szobrot! – A rongálót azonosították

A Mi Hazánk Mozgalom a Dohány utcai zsinagógához hasonlóan, állandó rendőri védelmet kér a Szabadság téri Hazatérés templomának, illetve a templom előterében álló Horthy Miklóst ábrázoló szobornak – jelentette ki a párt elnöke kedden Budapesten.

Hírdetés

A bűnöző által megrongált szobor – Kép: Novák Előd

Toroczkai László, a templom előtt tartott sajtótájékoztatóján úgy vélekedett: a rendőri védelem azért szükséges, mert a templomot, illetve az egykori kormányzót ábrázoló szobrot már számos támadás érte.
   
Ebben a helyzetben a kérésüket levélben juttatták el Pintér Sándor belügyminiszterhez – tette hozzá.
   
Úgy vélekedett: nem történhet meg az Magyarországon, ami napjainkban Nyugat-Európában, illetve az Egyesült Államokban történik, hogy nemzeti hősök, történelmi nagyjaink szobrai válnak támadás áldozatává.
   
A belügyminisztérium, illetve a rendőrség dolga, hogy megvédje ezeket a szobrokat – mondta a politikus.
   
Kérdésre válaszolva azt mondta: vérlázítónak tartják, hogy Karácsony Gergely főpolgármester nem szólalt meg a Horthy-szobor megrongálásával kapcsolatban. Ez is azt mutatja, hogy Karácsony Gergely magyarellenes politikus – fűzte hozzá.
   
A Mi Hazánk felszólítja a főpolgármestert, hogy hozzájuk hasonlóan kérje a templom, illetve a szobor rendőri védelmét a belügyminisztertől – közölte Toroczkai László.
   
A sajtótájékoztatóra azt követően került sor, hogy július 3-án egy nő vörös festékkel öntötte le a Horthy-szobrot. A 45 éves budapesti nőt a rendőrség azonosította és rongálás miatt eljárást indítottak ellene.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »