Mi Hazánk: többé már nem védtelenek a magyar emberek a szomszédságukban zajló óriás építkezés zavaró hatásaitól

Mi Hazánk: többé már nem védtelenek a magyar emberek a szomszédságukban zajló óriás építkezés zavaró hatásaitól

Tavaly év végén precedensértékű, jogerős bírósági ítélet született a Fővárosi Ítélőtáblán. A bíróság sérelemdíjat állapított meg három felperesnek, miután bizonyítottnak látta, hogy a Metrodom csoport cégei a Panoráma fantázianevű újpesti megalakópark építésével megsértették a felperesek pihenéshez, hétvégi és éjszakai nyugalomhoz, valamint az egészséges és zavartalan környezethez fűződő személyiségi jogait azzal, hogy közel 3 éven át szükségtelen mértékű zaj- és porhatással terhelték a környezetet.

A holland-izraeli érdekeltségű Metrodom csoport magát Budapest legnagyobb ingatlanépítőjének nevezi. Még Újpest előző polgármestere is így nyilatkozott erről az építkezésről: “A Metrodom soha nem látott brutalitással rontott a környéken lakók nyugalmára.” A személyenként jogerősen megítélt sérelemdíj 1 400 000 forint és kamatai összeget ért el, valamint a több milliós perköltséget is a perveszteseknek kellett viselniük.

Hírdetés

Az elsőrendű felperes Nagy Attila, a Mi Hazánk budapesti elnöke volt, a jogi képviselő pedig dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, aki kiválóan és szakszerűen vitte végig a 3 évig zajló pert. Ezzel a Mi Hazánk szerint megszűnt az a kiszolgáltatott helyzet, amelyben következmények nélkül kellett eltűrniük a pihenésükben, nyugalmukban megzavart polgároknak egy multinacionális óriásberuházás szükségtelenül zavaró hatásait, miközben a jogsértő multik milliárdos hasznot vágnak zsebre.

Azt javasoljuk a hasonló helyzetbe került, de jogsértéseket nem tűrő honfitársainknak szerte az országban, hogy ne hagyják magukat. Természetesen a szükségtelen zavarás valóságtartalmát bizonyítani kell, ehhez a jogsértettek összefogása mellett megfelelő bizonyítékok gyűjtésére (pl. fényképek, mozgóképes felvételek) is szükség van, amelyet az építési folyamat alatt lehet megtenni. A Mi Hazánk a multik helyett a magyar építőipari vállalkozásokat részesítené előnyben – szögezi le közleményében Nagy Attila, a Mi Hazánk budapesti elnöke, a párt országgyűlési képviselőjelöltje.

(Magyar Jelen)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »