Mi Hazánk: tegyék könnyebbé a munkagépek tankolását!

Segítse a kormány a mező- és erdőgazdasági munkagépek üzemeltetőit azzal, hogy könnyebbé teszi ezen eszközök tankolását! – sürgette hétfői budapesti sajtótájékoztatóján a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke.

Dócs Dávid azt mondta, megoldhatatlan vagy nagyon drága ezekkel a gépekkel elhajtani a benzinkúthoz, ezért a kormánynak engednie kellene az üzemeltetőket, hogy "edényzetbe" is vásároljanak hatósági áron üzemanyagot.

Hírdetés

Az aszálykárok borzasztó méreteket öltöttek, a termésátlagok megfeleződtek, -harmadolódtak, a kár már most 400 milliárd forint, és messze nincs vége az aratásnak – jelezte a Mi Hazánk politikusa, sürgetve az ágazat kárainak enyhítését.

Dócs Dávid azt is szorgalmazta, hogy a központi költségvetés fordítson a tervezettnél jóval több pénzt az öntözés támogatására és csatornarendszerek építésére. Az elmúlt évtizedek helytelen vízgazdálkodási gyakorlatának folytatása esetén ugyanis az sem kizárt, hogy – noha agrártermékekből önellátó lehet az ország – a vízhiány miatt behozatalra szorulunk ezekből az árucikkekből – tette hozzá.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »