Mi Hazánk: nem elég emlékezni, végre cselekedni kell!

A Székely Szabadság Napján a Mi Hazánk Mozgalom fejet hajt a székely vértanúk előtt, és tiszteleg a székelyek bátorság előtt, ugyanakkor mint egyedüli olyan párt, amely fel meri vetni a gyalázatos trianoni békediktátum eltörlését, fel kell hívnunk a magyar kormány figyelmét arra, hogy végre ne csak szavak szintjén álljon ki a határainkon kívül rekedt nemzettestvéreinkért, hanem tegyen érdemi lépéseket is!

A magyar kormány hozzáállását jól példázza, hogy nem álltak az Erdélyi Magyar Szövetség "Egy helyett százat!" elnevezésű kezdeményezése mellé, amely minden, a román hatóság által eltávolíttatott székely zászló helyett száz másikat tűz ki Székelyföld-szerte. A Mi Hazánk Mozgalom viszont felkarolta, és száz székely zászló adományozásával támogatta is a missziót.

Hírdetés

A magyar kormány minden eszközzel küzdjön azért, hogy rendeződjön végre az Erdélyben élő magyarság – Európa legnagyobb jogfosztott nemzeti kisebbségének – ügye, segítsen kiharcolni a székelyek autonómiájának megvalósítását, és érje el, hogy a román hatalom ne korlátozhassa tovább a székelyek nyelv- és nemzeti szimbólum használatát! Járjon közben, hogy megnyugtatóan rendeződjön a román soviniszták által többször meggyalázott úzvölgyi magyar katonatemető ügye, és érje el, hogy a lehető legrövidebb időn belül engedjék szabadon a politikai koncepciós perben elítélt székely hazafiakat! – követeli a Mi Hazánk.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »