Mi Hazánk: ne zárjanak be postákat!

Szabadi István (Mi Hazánk) hangsúlyozta: a Magyar Posta mintha a mindenkori kormány mostohagyereke lenne, pedig egy ország működéséhez elengedhetetlen a jól működő postai szolgáltatás. Problémának nevezte, hogy a posta vezetésénél a profitorientált szemlélet van a középpontban, és a dolgozók egy jelentős része nagyon keveset keres, nincs megbecsülve.

Azt kérte a kormánytól, ne engedje, hogy a kistelepüléseken újra postákat zárjanak be, mert ez is hozzájárulhat egy település elnéptelenedéséhez.

Hírdetés

Fónagy János, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára úgy válaszolt, hogy a Magyar Posta az elmúlt évtizedben sem vállalatként, hanem a magyar állami intézményrendszer egyik legfontosabb tagjként működött, alapvető közszolgáltató. A Magyar Postára sosem csak egy vállalatként, az ott dolgozókra sosem pusztán alkalmazottakként, hanem a magyar állami stabilitás egyik fontos elemeként tekintettek – állította.

Közölte: a Magyar Posta az elmúlt években alapvető változáson ment keresztül az informatikai rendszerek kiépülése és a tradicionális feladatok megváltozása miatt. A kormány lehetőségeihez és erejéhez képest a postai dolgozók bérét igyekezett figyelemmel kísérni, és minden közszolgáltató vállalatnál az a szándék, hogy növeljék a jövedelmeket – mondta. Hozzátette: a posta, azaz az egyik legfontosabb állami intézmény dolgozóit megbecsülik, és azon lesznek, hogy a jövedelmüket fokozatosan növelni tudják.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »