Mi Hazánk: megszállók emlékműve árnyékolja be a Batthyány-örökmécsest

Mi Hazánk: megszállók emlékműve árnyékolja be a Batthyány-örökmécsest

A Mi Hazánk Mozgalom fejet hajt az aradi vértanúk példamutató, hősi emléke előtt, és országszerte több megemlékezésen vesz részt nemzeti gyásznapunkon. Azonban álláspontunk szerint mindaddig nem lehet méltóképpen emlékezni az 1848-’49-es forradalom és szabadságharc vértanúira, amíg az elnevezésében e hőseink emlékét őrző Szabadság térre és a Batthyány-örökmécsesre árnyékot vet a szovjet megszállók emlékműve – írja közleményében Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, alább a folytatás.

Farizeus az országgyűlési főhajtás az aradi vértanúk emlékére, amíg nem akarnak tudomást venni arról, hogy a budapesti Szabadság tér és környéke helyén állt 100 évig az a II. József által építtetett tüzérlaktanya, melyet Pest Bastille-jának neveztek. Annak a területén végezték ki Magyarország első szabadon választott miniszterelnökét, Batthyány Lajost. Jelképesen felakasztották Kossuth Lajost, Táncsics Mihályt, Irányi Dánielt, és még sok magyar forradalmárt, szabadságharcost börtönöztek be vagy végeztek ki ott. Az a tér az ő emlékükre kapta a Szabadság nevet, még a környező utcák is a magyar vértanúk nevét viselik. Ezért is elfogadhatatlan, hogy a „rendszerváltás” után mintegy harminc évvel még mindig ott állhat egy monumentális megszállási emlékmű, a kommunista önkényuralmi rendszer obeliszkje.

Hírdetés

A magyar-orosz hadisíregyezmény lehetőséget biztosít az emlékmű áthelyezésére, csak végre élnie kellene ezzel a magyar kormánynak. A Mi Hazánk egyedüli pártként szorgalmazza a megszállók emlékművének eltávolítását, az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegve is.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »