Mi Hazánk: ha az ukrán állam nem tudja szavatolni az ott élő magyarság biztonságát, mondjon le Kárpátalja területéről!

Mi Hazánk: ha az ukrán állam nem tudja szavatolni az ott élő magyarság biztonságát, mondjon le Kárpátalja területéről!

Felháborító és elszomorító egyben, hogy Ukrajnában folyamatosan, és egyre többen a hazájától elszakított, de máig őseik földjén élő őshonos magyar kisebbség ellen szerveznek egyre durvább, agresszívabb és fenyegetőbb akciókat. Teszik mindezt „hazafias lendülettel”, álságosan hazájuk védelmére hivatkozva, nem törődve azzal a ténnyel, hogy Kárpátalján a magyar van otthon, az ukrán pedig „tájidegen” etnikum.

Hírdetés

Kezdetben magyarverésekkel, emlékművek megrongálásával, majd manapság egyre keményebb eszközökkel próbálják megfélemlíteni a már így is sokat szenvedett gúnyhatáron kívül rekedt magyar testvéreinket. Robbantás az ungvári KMKSZ-székház ellen, kísérlet a beregszászi ivóvízhálózat megmérgezésére, mára pedig magyar életek kioltásával való fenyegetés, amelyet nem lehet nem komolyan venni.

A Mi Hazánk Mozgalom elítéli és megveti ezt a fajta gyáva véleménynyilvánítást, és felszólítja a magyar kormányt, hogy gyakoroljon jelentős diplomácia nyomást a szomszédos ország kormányára a hasonló esetek elkerülésének érdekében, az ukrán hatóságok pedig azonnal intézkedjenek a fenyegetők felkutatása és a fenyegetett magyar lakosság védelme érdekében!

Magyarország külügyminiszterének hivatalos látogatása egy olyan országba, ahol ma is jelentős számú magyar kisebbség él nem lehet alku tárgya, főleg nem terroristákkal való alku tárgya. Ha az ukrán állam nem tudja szavatolni egy őshonos kisebbsége biztonságát és védelmét, akkor mondjon le a még ma is többségében általuk lakott területekről, hogy mielőbb megoldódjon minden probléma forrása! A Mi Hazánk Mozgalom egyben biztosítja a kárpátaljai magyarokat és minden elszakított területen élő testvérünket a mellettük való kiállásról, hiszen ”Minden magyar felelős minden magyarért!” – írja közleményében Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »