Mi folyik itt, Magyarországon? II. – 2006 és 2014: a kettős mérce fogságában

Mi folyik itt, Magyarországon? Jogos tiltakozás egy rossz döntés ellen? Civil ellenállás? Forradalom? Puccs? Idegen beavatkozás? Vagy egy kicsit mindegyik? Valljuk, be az elmúlt napok alaposan megforgatták azokat is, akik próbálják rajta tartani kezüket a hazai közélet ütőerén. A Jobbegyenes vitát indított, az első témába vágó írást itt olvashatjátok, a második részben futballszurkoló vendégszerzőnk 2006-hoz viszonyítva elemzi a vasárnap esti tüntetéseket. Ha egyetértesz/nem értesz egyet, ha majdnem így látod/totál másképp látod, ne habozz, ragadd meg a billentyűzetet, és írj nekünk a Jobbegyenes Facebook oldalán!

A vasárnap ritka eseménydús volt kis hazánkban, egyúttal jelen sorok írójának határozottan megjavította két jelentős okból is a közérzetét. Egyfelől lezajlott végre egy olyan komolynak mondható tüntetés az Orbán-párt ellen (ez a jó terminus egy egyszemélyi vezetésű, posztkommunista, megöregedett, korrupt, 25 éven át változatlanul egy emberre épülő vezérelvű pártra), másrészt fellebbentette a fátylat az önmagát baloldalinak, liberálisnak mondó oldal lassan nyolc éve tartó krónikus hazudozásáról.

2006 terhe

Hírdetés

Aktív fociszurkolóként 2006 óta voltam kénytelen hallgatni a balliberók vádjait, miszerint a „futballhuligánok” és „Orbán által felbérelt fasiszták” gyújtották fel fél Budapestet, mérhetetlen károkat okozva. A tények igazán nem zavarták a vádaskodókat, hogy a károk a tüntetések nagyságához és hevességéhez képest kifejezetten kicsik voltak, nem volt esztelen fosztogatás, tömeges lopások. Nyugat-Európában minden komolyabb anarchista tüntetés a környéken található valamennyi bankfiók vagy McDonald’s bezúzásához vezet, érdekes ezeket a szuperdemokratákat mindez nem bántja. Ahogy látnivalóan arra se fordítottak különösebb energiát, hogy kicsit is átgondolják, hogyan is történhetett mindez. Ők tényleg elhitték, hogy mi, futballszurkolók személyesen kaptuk a rózsaszín csekkeket meg bónokat Orbán Viktortól, az elszámolás pedig nyilván videó felvételek, cellainformációk alapján történt.

Bővebben!


Forrás:jobbegyenes.blog.hu
Tovább a cikkre »