Mi folyik Budapesten? Tűvel szúrt combon egy anyát az 1-es villamoson egy bedrogozott hulladék

Mi folyik Budapesten? Tűvel szúrt combon egy anyát az 1-es villamoson egy bedrogozott hulladék

Mi folyik Budapesten? Tűvel szúrt combon egy anyát az 1-es villamoson egy bedrogozott hulladék

Akár halálos kór is kerülhetett annak a nőnek a vérébe, akit – az elmondása szerint – egy drogos fiatal tűvel combon szúrt az 1-es villamoson. A négygyermekes Rosta Anita (44) orvosról orvosra jár, ám amíg a vizsgálatok eredménye nincs meg, minden perc egy rémálom az életében. Az asszony sokkos állapotban szállt le a járműről, a vele történteket pedig még nem sikerült feldolgoznia.

– Hétfőn egy fiatal férfi szállt fel a Kacsóh Pongrác úti megállóban, elég furcsa állapotban. Nem lepődtem meg, ezen a vonalon megszokott, hogy drogosokat és annak tűnő embereket lát az ember –

Hírdetés

– Először fel sem fogtam, mi történt, aztán a markában megláttam a fecskendőt. A másodperc töredéke alatt történt az eset, mire felocsúdtam, már a villamos közepén járt a fiatal, majd le is szállt – mesélte az asszony, hozzátéve: nagyon megviselték a történtek.

– A nem steril anyaggal elsősorban gennykeltő kórokozók juthatnak be, de szóba jöhet hepatitis vagy rosszabb esetben AIDS is. Mindjárt az első pillanatban ezeket nem tudják kimutatni, így megfigyelés alatt kell tartani az illetőt, és ha bármilyen tünet jelentkezik, célzott vizsgálatra van szükség – magyarázta le Dr. Bense Tamás orvos.

Amint arról lapunk korábban beszámolt, önkívületi állapotban vonagló drogos fiatalok lepték el az 1-es villamos megállóit az elmúlt hónapokban, főként a Népliget és a Hős utca közötti szakaszon. A tarthatatlan állapotok miatt augusztus 31-től szeptember 7-ig fokozott rendőri jelenlét volt jellemző az érintett szakaszon, ám ez már megszűnt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság korábbi tájékoztatása szerint a fokozott ellenőrzés ideje alatt a X. és a XIV. kerületben több elfogást is végrehajtottak. A X. kerületben 58 embert kaptak el kábítószer-birtoklás miatt, míg a XIV. kerületben 22 személyt. Két-két elfogás történt a kerületekben drogkereskedelem gyanújával.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »