Mi fizetjük meg a koronavírust tesztelő cégek profitját

Az emberek akkor bíznak a járványellenes intézkedésekben, ha tisztán látnak bennük.

A mostani tesztintézkedésekről azonban főleg azt látni, hogy egyes cégek óriási pénzeket keresnek. Miközben nem lehet tudni, hogy valójában mit is érnek a tesztek.

A bevezetett tesztintézkedések bonyolultak, bürokratikusak és elviszik az emberek pénzét.

Müller Cecília elmondta: a sárga vagy piros besorolású országból Magyarországra érkezőknek továbbra is kötelező 14 napra házi karanténba kell vonulniuk. Amit kiválthatnak két negatív PCR-teszttel.

Az országba lépők a határon egészségügyi vizsgálaton esnek át. Kapnak egy értesítést a kötelező karantén elrendeléséről, valamint egy piros cédulát, amit kötelesek elhelyezni a lakásuk ajtaján.

Aki mentesüni szeretne a karantén alól, annak az országba lépést követően kérelmet kell benyújtania a területileg illetékes járási hivatalhoz. Illetve Budapesten a kerületi hivatalhoz, melynek díja háromezer forint.

A kérelmező ezután kap egy rendelkezést, amelynek birtokában a tesztelés idejére elhagyhatja a karantént és felkeresheti az általa választott mintavételi helyet.
Hozzátette: a mintavételi helyek listája megtalálható a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján. A vizsgálatok költségét az egészségügyi szolgáltatók határozzák meg, ezekről érdemes előzetesen tájékozódni.
A tisztifőorvos ismertette: a mintavételi helyek felkereséséhez tömegközlekedési eszközt nem lehet igénybe venni, és előzetesen egyeztetett időpontban, maszkban kell érkezni.
A teszt eredményét e-mailen vagy – az ügyfélkapuval rendelkezőknek – az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Téren keresztül küldik el a laboratóriumok. Az eredményről a kérelmezőnek kell tájékoztatni a hatóságot (a területileg illetékes kormányhivatal kerületi vagy a járási hivatal népegészségügyi osztályát).
A sárga besorolású országból érkezők az első negatív PCR-teszt után elhagyhatják a karantént, de kötelező elvégezniük a második tesztet is. A piros besorolású országból érkezők a második teszt eredményéig kötelesek karanténban maradni – mondta Müller Cecília.
Kitért arra is: a karantén, illetve a tesztelés kötelezettsége alól mentesül az, aki a határon bemutat két, a Magyarországra lépést megelőző 5 napon belül, de 48 óra különbséggel elvégzett, negatív PCR-tesztet vagy egy igazolást arról, hogy az elmúlt fél évben átesett a koronavírus okozta betegségen.

Hírdetés

Hozzátette: piros besorolású országból külföldi állampolgár nem léphet be Magyarországra, a sárga besorolású országokból belépő nem magyar állampolgárokra ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a magyarokra.

A járvány legelején a hiánycikknek számító maszkokkal kerestek egyesek óriási pénzeket.

A kormányzati intézkedések nyomán most a tesztbiznisz szárnyalhat.

A tőke profitját megint velünk fizettetik meg.

Thürmer Gyula

Magyar Tudat

The post Mi fizetjük meg a koronavírust tesztelő cégek profitját appeared first on Magyar Tudat Nemzeti Hírportál.

Related posts:Koronavírus – Közveszéllyel fenyegetés gyanúja miatt négy nyomozást folytat a rendőrség Közveszéllyel fenyegetés gyanúja miatt négy nyomozást folytat a Készenléti Rendőrség…Kapjon Semmelweis-díjat a koronavírust izoláló Népegészségügyi Központ laboratóriuma A Mi Hazánk Mozgalom kezdeményezi, hogy a koronavírust Magyarországon először…Nincs helye pártpolitikai alkuknak- Támogatja a veszélyhelyzet meghosszabbítását a Mi Hazánk A Mi Hazánk szerint nincs helye pártpolitikai alkuknak a veszélyhelyzet…


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »