„Mi ezekre a szégyenteljes hazudozókra vagyunk büszkék?”

„Mi ezekre a szégyenteljes hazudozókra vagyunk büszkék?”

A TELJES RIÓI MAGYAR PROGRAM

Ryan Lochte amerikai úszó, valamint három társa Jimmy Feigen, Gunnar Bentz és Jack Conger rendesen felkavarták az állóvizet azzal, hogy rablótámadásnak állították be azt, hogy megrongáltak egy benzinkutat és összetűzésbe keveredtek a személyzettel.

Az internetet persze felrobbant a botrányos esettől. Megnéztük, hogy hogyan reagáltak az interneten a történésekre.

Az egyik leggyakoribb „hozzászólás”  az alábbi mozgókép volt, amelyet azt hivatott ábrázolni, hogy Ryan Lochte mögött álló kommunikációs gépezet miként próbálta kihúzni a sztárt a slamasztikából.

Természetesen voltak komolyabb és mélyebb tartalmat megütő visszhangok is. Ezek közül a legnépszerűbb Gabe Bergado Twitter-bejegyzése, aki a következőt jegyezte meg:

„A fehér ember kiváltásága elmenni egy idegen országban, odapisilni egy helyiség padlójára, berúgni az ajtaját, majd utána azt mondani, hogy rablótámadás áldozata volt.”

Persze voltak, akik ennél tovább mentek és arra világítottak rá, hogy ha egy fekete ember tesz hasonlót – azaz randalírozik egy benzinkúton, akkor a másnapi újságok szalagcímeibe már terrort emlegetnek.

Sőt, van, aki azt a kérdést tette fel: mi ezekre a szégyenteljes hazudozókra vagyunk büszkék? A tettük számukra szégyen.

Volt könnyedebb tartalom is. Az egyik Twitterező a Csinos kis hazugságok című sorozat plakátján szereplő négy hölgy feje helyére a négy amerikai úszót illesztette.

Így történt

Minden úgy indult, hogy a sportolók rablótámadás áldozatai lettek, Lochte fejéhez fegyvert fogtak, értékeiket elvették. Ezután a brazil rendőrség kereste a sportolókat, hogy további információkat gyűjtsön az esetről, de sem Lochte, sem Feigen hollétét nem tudták kideríteni.

A másik két úszót később nem engedték felszállni az Egyesült Államokba tartó repülőgépre a hatóságok, hogy kihallgassák őket a történtekkel kapcsolatban. Ezután az is kiderült, hogy Feigen szintén Brazíliában tartózkodik még, míg Lochte hétfő óta otthon van. Feigen pedig azután hagyhatta el az országot, miután befizetett 10 800 dollár (kb. 3 millió forint) pénzbüntetést. Az úszó ügyvédje közölte, hogy az összeget Feigen egy meg nem nevezett szociális intézménynek utalja majd át.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »