Mi a Kubatov-lista?

Kifejezetten érdekes a Telex műsora:

Hatalmas leleplezésnek van beállítva, meg az agyatlan kommentelők nagy része is ezt hiszi.

Aztán a szakértő – bár ballib – viszonylag korrekten, szabatosan elmondja: az egész világon ilyen egy kampány.

Hiszen miről is szól egy kampány? Arról amiről minden liberális demokrácia rendszere,

Egyrészt az emberek 99 %-a nem olvas semmilyen programot, ez nem érdekli, szubjektív személyes érzések alapján dönt szavazzon-e, s ha igen, akkor kire.

Aztán: van bizonyos százalék párthű szavazó, ezek azonban egyrészt kevesen vannak, másrészt ők úgyis szavaznak a kedvenc pártra, azaz felesleges kampányolni nekik.

Magyarországon a párthű szavazó kb. 20 %, fele-fele arányban a két oldal között. Azaz a 80 % körében kell kampányolni.

Nem más ez, mint kereskedelmi cégeknél a marketing. Amikor Nokia ügyfélszolgálatos voltam, egyszer volt egy érdekes előadás. Ebben arról volt szó, 3 vásárlói csoport van:

Hírdetés

  • aki elégedett a termékekkel,
  • aki elégedetlen a termékkel, ezért átpártol más gyártóhoz,
  • aki elégedetlen a termékkel, de megoldást vár a cégtől, azaz a „márkasemlegesek”;

s az ügyfélszolgálat szerepe egyedül az utolsó szegmens, hiszen az első csoporttal eleve nem kell foglalkozni, a másodikkal meg felesleges foglalkozni.

S a politikában hasonló van, csak mások az arányok. Valójában a pártsemleges szavazóknak kell kampányolni.

A ballib kampányok fő hibája – ezt már én teszem hozzá, nem hangzik el az adásban -, hogy folyamatosan a saját tábornak kampányol, meg legfeljebb szidja az ellentábort, a semlegesekről tudomást se vesz. Lásd mondjuk az „Európai Egyesült Államok” és az azonos neműek házasságának követelését, még a törzsszavazóik se értenek egyet ezekben a célokban.

A Fidesz sikerének oka pedig, hogy elsősorban a semlegeseknek kampányol, lásd most:

  • ne legyen háború, s ha lesz, mi maradjunk ki belőle – ebben gyakorlatilag mindenki egyetért, az is, aki szerint Zorbán gonosz, csúnya, korrupt ember,
  • ne jöjjön vissza Gyurcsány – ebben is egyetért még sok ballib szavazó is, eleve sokan emlékeznek a „baloldali szakértők” kormányzása alatti, mostaninál alacsonyabb életszínvonalra.

Talpramagyar Péter láthatóan megértette ezt, egészen másképp kampányol, mint ahogy ez szokás a ballib oldalon. Szerintem keményen meg fogja verni a DK-t most vasárnap, pontosan emiatt.

Honnan tudom, hogy a Fidesz fölényesen nyerni fog? Onnan, hogy a ballib megmondóemberek már elkedtek választási családról hallucinálni.


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »